Začiatok marca v zastúpení výstav, kultúry a histórie / 1.3.2018

Saxophobia Bratislava, Hravá Karlovka, Bratislavské mineralogické dni, Marcový burzoblšák, Pamiatky dolného predmestia Modry, či divadelné predstavenie Guliverov denník na Vás čaká tento víkend v bratislavskom regióne.

„Víkendové podujatia v bratislavskom regióne ponúknu návštevníkom možnosti aktívneho trávenia voľného času. Tento víkend to budú kultúrne, hudobné, a zážitkové aktivity, ktoré umožnia návštevníkom spoznávať región atraktívnym spôsobom,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

5 dní, 7 profesorov, koncerty, orchester a omnoho viac. To predvedie od zajtra do utorka 6.marca Saxophobia Bratislava 2018. V týchto dňoch si na saxofóne zahrá viac ako 50 študentov zo 6 krajín. Nebudú chýbať ani klasické  koncerty v sobotu 3.marca v Zrkadlovej sieni, v nedeľu 4.marca v koncertnej sále Konzervatória a na záver v utorok 6.marca v Slovenskom rozhlase v Bratislave.

Karloveské centrum kultúry pripravilo sériu podujatí Hravá Karlovka. V sobotu 3.marca od 14:00 do 19:00 hod  bude v Kamel klube, sobotné popoludnie plné zábavy a hier pre všetky vekové kategórie.

V ten istý deň sobotu o 9:00 odštartuje jedna z najväčších výstav v Slovenskej republike. Bratislavské mineralogické dni sa uskutočnia v dome kultúry Ružinov. Výstava ponúkne prehliadku minerálov, fosílií či šperky z drahých ozdobných kameňov.

Oblečenie, ale aj starožitnosti, hadmade výrobky, platne, knihy a veľa iného ponúkne Marcový burzoblšák, v poradí už 32. Nebude chýbať zóna s občerstvením, oddychová zóna, tvorivé dielne, či maľovanie na tvár.  Burzoblšák bude pokračovať vždy prvou sobotou v mesiaci od 8:00 do 14:00hod.

Úspešná séria s názvom Nočné prehliadky Modrou sa dočkala svojho denného pokračovania. Návštevníci  nazrú do evanjelickej fary, Evanjelického kostola či Kostola Jána Krstiteľa. Sprievodcovia dennej verzie Pamiatok Dolného predmestia Modry vezmú výletníkov v sobotu o 15:00 z pred cintorína na Dolnej ulici. Poslednýkrát bude k nahliadnutiu výstava – Gobelín v znamení jedinečných vyšívaných obrazov.Na svoje si v nedeľu 4.marca o 15:30  prídu aj tí najmenší. V mestskom kultúrnom stredisku Senec navodí rozprávkovú atmosféru divadelné predstavenie Guliverov denník.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu