Záver apríla poteší chuťové poháriky a očarí bohatým programom! / 26.4.2018

Špargľové dni, Jarné Bratislavské jazzové dni 2018, Za vínom do Šenkvíc, Pečenie tradičných koláčikov, či Slávnostné otvorenie turistickej sezóny vlaku Záhoráčik. Program tohto víkendu osloví naozaj každého.

 „Tento víkend sa podujatia v regióne budú zameriavať na tradičné chute regiónu. Ochutnať bratislavský región tak budete môcť napríklad na Špargľových dňoch v Bratislave a na podujatí Za vínom do Šenkvíc. Turistický vlak Záhoráčik zožal minulý rok veľký úspech a povezie prvých turistov a cykloturistov opäť už túto sobotu,“povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Tohtoročné Špargľové dni začínajú už zajtra a potrvajú až do soboty. Na Primaciálnom námestí v Bratislave budete mať možnosť odhaliť kulinárske tajomstvá profesionálnych šéfkuchárov, ktorí vám ukážu, ako si pripraviť lahodné špeciality. Na návštevníkov čaká skvelý gastronomický zážitok!

Slávnostné otvorenie turistickej sezóny prevádzky vlaku Záhoráčik sa uskutoční 28. apríla o 9:30 na železničnej stanici Plavecké Podhradie. Návštevníci môžu do vlaku nastúpiť v Záhorskej Vsi o 8:20 alebo v Zohore o 8:50.

Jarný sviatok jazzu a dobrej hudby- Jarné Bratislavské jazzové dni 2018nájdete v sobotu 28.apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon. Program tohto ročníku sa skladá z úžasnej estónskej pop-jazzovej speváčky a skladateľky Kadri Voorand, americkými hviezdami Omar Hakim a fantastickej izraelskej speváčky Ester Rada.

V sobotu sa v Svätom Jure uskutoční ďalší zo série úspešných MTB Maratónov. Táto séria pozostáva  zo šiestich pretekov, ktorá je určená pre rôzne vekové a výkonnostné kategórie. Neodmysliteľnou súčasťou všetkých pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR je bohatý sprievodný program pre celú rodinu.

Šenkvice sú už od nepamäti najväčšou vinohradníckou obcou v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. V sobotu tak odhalí podujatie Za vínom do Šenkvíc vinárske zákutia, ktoré pri iných vinárskych akciách nie sú dostupné pre verejnosť.  Počas 7.ročníka sa predstaví  celkom 32 vinárov a otvorí sa 21 pivníc.

O skvelý gastronomický zážitok nebude v sobotu núdza ani na Záhorí. V Abelande  budeme piecť Tradičné koláčiky. Deti budú mať možnosť strieľať z luku ako i povoziť sa na koni. Máte sa na čo tešiť!

15. ročník 1.májovej Veterán Tatra Rely sa uskutoční o 9:00 na Hviezdoslavovom námestí a spanilou jazdou  cez mestské časti Bratislavy.  Trasa povedie cez Starý most, Petržalku, Most SNP, Karlovu Ves, Devín , Devínsku Novú Ves, Záhorskú Bystricu a cez Železnú studničku do cieľa na Kolibu – Kamzík. Na podujatí sa zúčastní aj KOCR Turizmus regiónu Bratislava, ktorá bude na mieste podávať informácie o atraktivitách a možnostiach trávenia voľného času v bratislavskom regióne.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu