Jesenný víkend v bratislavskom regióne v znamení hodov a vinobraní!

Ružinovská galéria, Burger Festival Bratislava, Karloveské hody, Európska noc výskumníkov, Modranské vinobranie, Bratislavské hudobné slávnosti, Biela noc, Mariatálsky štvanec, Náš trh v Schaubmarovom mlyne, Bratislavský Oktoberfest, či Graperun Doľany. Tento víkend nás v bratislavskom regióne čakajú typické podujatia jesene.

„Tento víkend je plný podujatí, ktoré Vás vytiahnu von spoznávať bratislavský región a jeho jesenné tradície. Počas najbližších dní si tak budete môcť vychutnať jeseň a podujatia spojené s ňou. KOCR Bratislava Region Tourism ponúkne návštevníkom a turistom regionálne pivo, Farm Fest, Street food a skvelú atmosféru spojenú s hudobným programom v sobotu na Námestí SNP v Bratislave na Bratislavskom Oktoberfeste,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Od stredy budete mať možnosť pozrieť si výstavu obrazov umelca Vladimíra Petríka. Vernisáž bude sídliť v priestoroch foyer Domu kultúry Ružinov až do 31. decembra.

Európska noc výskumníkov sa i tento rok koná posledný septembrový piatok na rôznych miestach v Bratislave. Hlavné podujatie festivalu sa koná v Starej Tržnici od 9:00 do 23:00. Pripravený je pre Vás bohatý a maximálne pestrý program, ktorý osloví všetky vekové kategórie.

Štvrtý ročník Bratislavského Oktoberfestu ponúkne návštevníkom viac ako 20 lokálnych pivovarov, jedinečnú Street food zónu, Farm Fest jarmok a hudobný program od 14:00 do 22:00.  Podujatie je zároveň súčasťou Bielej noci. Vidíme sa na Námestí SNP v Bratislave. 

Urobte si v sobotu netradičnú prechádzku nočným mestom a zúčastnite sa Bielej noci, ktorá tento rok ponúkne takmer 50 umeleckých diel. Čakajú Vás rôzne vizuálne atraktívne inštalácie, koncerty, filmy, divadelné predstavenia, tanec, literatúra a iné. Spoznáte tak najnovšie trendy v umení a nových technológiách. Garantujeme, že nezaspíte!

Celý víkend, teda od piatku až do nedele si môžete prísť vychutnať skvelé burgre na Burger Festival, ktorý sa koná na námestí pri Eurovea. Vybrať si môžete z viac ako 30 burgrov  a taktiež sa zúčastniť na pripravených súťažiach a podujatiach.

Karloveské hody budú aj tento rok plné zaujímavého kultúrneho a hudobného programu. Čaká na Vás i množstvo sprievodných podujatí, ako napr. hodový vláčik, mobilné planetárium či chodúľová šou.

Tradičné oberačkové slávnosti vyvrcholia v Modre na Modranskom vinobraní. Od piatku do nedele si môžete pochutnať na tradičnom jesennom nápoji burčiaku a zabaviť sa na skvelom programe.

Od piatka 28. septembra až do 14. októbra sa koná 54. ročník Bratislavských hudobných slávností. Príďte si vypočuť koncerty vážnej hudby na medzinárodný festival s dlhoročnou tradíciou.

Športoví nadšenci si prídu na svoje v sobotu, kedy sa už po ôsmy krát koná bežecké podujatie Mariatálsky štvanec. Pre hobby bežcov či profesionálnych pretekárov sú pripravené viaceré trate a kategórie. Víťazi dostanú hodnotné výhry.

V Schaubmarovom mlyne sa v sobotu koná Náš trh, kde si budete môcť zakúpiť regionálne remeselné potraviny ako syry, víno, pečivo či zeleninu a stráviť pritom príjemný čas.

Aj v Abelande sa tento víkend koná vinobranie. V sobotu od 10:00 sa bude prešovať hrozno, deti budú mlieť hrozno na ručnom mlynčeku, točiť hlinu na hrnčiarskom kruhu či strieľať lukom. Pripravené bude aj občerstvenie.

Zúčastnite sa 1. ročníku bežecko-degustačného zážitkového behu Graperun Doľany a poďte si zabehať do Malých Karpát, pričom budete degustovať víno. Okrem toho na Vás čaká hudobný program, prehliadka vinohradov, ukážka dorábky vína a tombola.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu