Víno, cyklistika a golf! / 11.10.2018

Golfový turnaj v Golf Resort Skalica, Senická divadelná horúčka, Spartan Slovakia – Senica, Festival TvorBA, Ekotopfilm- Envirofim, Bitka pri Lamači, Slávnosti vína, Jeseň vo vinohradoch, Slovenskí primáši, Pumptrack Tour De Slovakia, Lampášová prehliadka Dolného predmestia. Zoberte svojich blízkych a zúčastnite sa skvelých podujatí.

„Ani tento víkend to v bratislavskom regióne nespí. Pripravené je množstvo podujatí zameraných na kultúru, hudbu, šport, či históriu, ku ktorým si nájde cestu nejeden návštevník,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Nadšencov golfu určite poteší golfový víkend v Golf Resort Skalica. Vo štvrtok sa môžete zúčastniť turnaja Skalický rubín, v piatok Nočného turnaja „Tekuté svetre“ a v nedeľu turnaja Trdlo.

Od piatka 12.októbra až do nedele sa v Senickom Dome kultúry hrajú divadelné predstavenia, ktorými si môžete spestriť studené jesenné večery. Senická divadelná horúčka ponúkne množstvo zaujímavých predstavení.

Deti, ktoré majú radi adrenalín a šport sa môžu pripraviť na deň plný športu a dobrodružstva na podujatí Spartan Slovakia – Senica. Dobrodružný beh so spartanskými prekážkami zaujmú každé dieťa v sobotu 13. októbra od 15:00 hodiny.

Festival TvorBA v Bratislave láka od dnes do nedele svojim bohatým programom. V rámci týchto štyroch dní sa môžete zúčastniť na množstve koncertov, divadelných a folklórnych predstavení, filmových projekcií, medzinárodnom odbornom seminári či ďalšieho programu, pripraveného tými najlepšími neprofesionálnymi umelcami.

Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm nájdete už zajtra v Modre. Počas piatkového programu naberiete nové informácie a inšpirácie do života, nazriete do divokej prírody a dozviete sa o nových riešeniach súčasných problémov.

V roku 1866 sa v Bratislave odohrala Bitka pri Lamači. Bola to posledná bitka prusko – rakúskej vojny, v ktorej padlo veľa vojakov. Tí sú pochovaní v okolí Lamača, Dúbravky a na návrší Kamzíka. Rekonštrukciu bitky si budete môcť pozrieť od zajtra do nedele od 9:30 do 20:00 medzi Lamačom a Záhorskou Bystricou, na lúke pred Krematóriom.

Námestie Rodiny v Záhorskej Bystrici bude v sobotu od 16:00 plné vína. Koná sa tam podujatie Slávnosti vína, kde okrem dobrého vínka nájdete aj skvelé občerstvenie. V nedeľu o 18:00 na tom istom námestí Vám zaspieva skupina Hex.

Príďte si užiť jeseň do pezinských vinohradov. Vo vinohradníckom domčeku Celestín budete môcť v sobotu ochutnať výborné vínko a tešiť sa môžete i na občerstvenie a bohatý program. Bude pre Vás pripravená opekačka, pre deti skákací hrad, maľovanie na tvár, či púšťanie šarkanov.

Ružinovský folklórny festival sa koná v piatok a v sobotu v Dome kultúry Ružinov. Tešiť sa môžete na bohatý program, ktorí otvoria Slovenskí primáši v piatok o 18:00 a v sobotu o 19:30 zábavu ukončí SĽUK.

Zasúťažte si na podujatí Pumptrack Tour De Slovakia, ktoré sa koná v sobotu v Modre, na Zochovej chate. Súťažiť môžu všetky vekové kategórie.

V Abelande bude v sobotu výstava húb a okrem toho príde aj mykológ, ktorý predvedie svoje schopnosti a skúsenosti určovaním húb. Variť sa bude výborná polievka z hlivy ustricovej, halušky s hokkaidom a dospeláci budú môcť ochutnať burčák.

Prejdite sa večernou Modrou, pričom sa dozviete pútavé informácie a navštívite aj kostoly so zaujímavými výstavami. Lampášová prehliadka sa začína v nedeľu o 18:00 pred Modranským cintorínom.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu