Hudba, jedlo a kultúra!

Koncerty v Slovenskej filharmónií, Festival káva, čaj, čokoláda, Staromestské vianočné trhy, Prehliadka modranského cintorína, Trh-Piac-Markt, Čarovný Svätý Jur, Víkend zatvorených hraníc, Kováčstvo v Abelande, Noc divadiel. Užite si tento víkend v bratislavskom regióne.

„V Bratislavskom kraji to ani tento víkend nespí. Návštevníci môžu zavítať na zaujímavé podujatia a spraviť si tak pekný víkend s rodinou a priateľmi,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism, Lukáš Dobrocký.

Počas tohto víkendu sa v Slovenskej filharmónií odohrajú tri zaujímavé koncerty. Vo štvrtok o 19:00 vystúpi trojica Suk, Bodorová a Dvořák. V piatok o 19:00 vystúpi Český filharmonický zbor Brno a v nedeľu o 16:00 si vypočujete Orgánový recitál.

Pochutnajte si na skvelej káve, čokoláde a čaji ešte dnes v Starej tržnici v Bratislave. Na festivale môžete objavovať nové chute, zakúpiť remeselné výrobky či zúčastniť sa na prednáškach, diskusiách, workshopoch a popritom relaxovať a zabávať sa.

Už dnes sa slávnostne otvoria Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Počas trhov, trvajúcich do 22. decembra, je pripravený bohatý program, na ktorom vystúpia rôzne folklórne skupiny, spevácke zbory, či súbory. Pripravené budú stánky s občerstvením, so suvenírmi, vianočným tovarom a samozrejme nebude chýbať ani klzisko.

Zažite neopakovateľnú atmosféru Modranského cintorína. Ilustrátor knižky Africký zápisnik, Guliverove cesty, vynálezca Vinei, grécky Boh vína Bacchus, pobočník M.R. Štefánika, autor Martinskej deklarácie, ba dokonca Ľudovít Štúr. I o nich sa môžete dozvedieť viac na nočnej prehliadke v piatok o 18:00 hodine.

Pravidelný potravinový trh, Trh Piac Markt, sa koná v sobotu od 9:00 do 15:00 v Starej Tržnici. Nakúpiť môžete produkty od regionálnych farmárov a producentov. Najmenší sa môžu tešiť i na sprievodné divadelné predstavenie.

Pozývame Vás na čarovnú večernú prechádzku Svätého Jura, kde sa dozviete množstvo zaujímavých informácií, spoznáte historické pamiatky, ale taktiež si vypočujete zaujímavé príbehy osobností, ktoré tu tvorili a žili. Prehliadka sa začína pred evanjelickým cintorínom o 16:00 hodine.

V sobotu sa na Cyklomoste Slobody osadia hraničné závory pripomínajúce Železnú oponu a totalitnú atmosféru na hraniciach. V ten deň sa cez hranice nedostane nikto bez výjazdnej doložky, ktoré sa však budú rozdávať.

V Gazdovskej dedinke Abeland budete mať možnosť uvidieť zajtra od 10:00 do 17:00 hodiny kováčske remeslo na vlastné oči a vyrobené predmety si budete môcť vziať domov. Okrem toho bude navarená polievka, lokše a domáce bylinkové čaje. Strávte sobotu s deťmi v Abelande.

Noc divadiel je podujatie, ktoré už deviaty rok otvára brány divadiel na celom Slovensku až do neskorej noci. V sobotu sa môžete nechať unášať divadlom vo viacerých mestách v kraji, a to v Bratislave, Malackách, Senci a Zohori.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu