Príďte za vínom do Šenkvíc

V sobotu 27. 4. 2019 budete mať už po ôsmykrát možnosť navštíviť malebné Šenkvice a ich pivničky. Spoznajte región vzniku veľkej časti slovenských „novošlachtencov“ a ochutnajte vína šenkvických vinárov.

Vinohrady, víno a jeho ochutnávanie patria k miestnej kultúre rovnako ako dýchanie k životu. Už je to viac ako 8 rokov, čo vznikol nápad, ktorého výsledkom bol vznik skvelého a pritom komorného vinárskeho podujatia, na ktorý sa každým rokom teší viac a viac priateľov a priaznivcov vína. Ponúkať ich bude 30 malých, stredných ale aj veľkých vinárstiev na 21 ochutnávacích stanoviskách. Medzi najznámejšie miestne vinárstva patria Karpatská Perla, Repa Winery, Víno Bočko, či Vinárstvo KOZARA. Podstatou podujatia je však stretnutie priaznivcov vína hlavne s malými alebo začínajúcim vinárstvami. Viaceré z pivničiek sú už štandardne dostupné exkluzívne iba na tomto podujatí.

Termín konania:  aktuálny 8. ročník bude v sobotu 27.4.2019 od 14. do 22.00 hod.

Hlavní organizátori: Spolok vinohradníkov a vinárov Šenkvice v spolupráci s Kultúrnym a informačným strediskom a Obecným úradom Šenkvice

Počas podujatia vám bude ochutnávanie v pivničkách spríjemňovať šenkvická folklórna muzika. Môžete si pozrieť tradičné remeslá a ochutnať jedlá našich dedov a babičiek. A tiež sa za poplatok previezť na konskom koči. Pripravená bude aj prehliadka unikátneho Vinohradníckeho náučného chodníka s vysadenými tradičnými i novovyšľachtenými 30 odrodami viniča hroznorodého. Jeho súčasťou sú aj ukážky vývoja systémov rezu a vedenia viniča. Náučný chodník sa nachádza v blízkosti sídla miestneho vinárskeho spolku a obecnej vínotéky na Chorvátskej ulici 105. Súčasťou podujatia bude aj pečenie býka s jeho degustáciou. Nebude chýbať ani tombola s atraktívnymi cenami, či súťaž o najlepšie vinárstvo.

„Podujatie Za vínom do Šenkvíc je vizitkou celej našej obce, ale najmä  vinárskej a vinohradníckej pohostinnej duše a tradície. Víno bolo, je a aj, vďaka tomuto podujatiu, zostane v Šenkviciach fenoménom, ktorý stále chutí, mobilizuje a spája,“ hovorí organizátor podujatia Ing. Ľuboš Petrík.

Štandardná cena vstupenky je 27 €. Súčasťou vstupenky je degustačná taštička, ktorá obsahuje: katalóg vinárov, 40 ks degustačných kupónov a tiež 2 ks bonusových lístkov na nákup vína v celkovej hodnote 8 €. V cene je zahrnutá bezplatná kyvadlová doprava medzi „ochutnávacími“ stanicami. Predpredaj vstupeniek je realizovaný prostredníctvom jedného z najväčších predajných portálov www.ticketportal.sk, prostredníctvom aplikácie wisomm.sk a po novom aj na novozriadenej webstránke www.zavinomdosenkvic.sk


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu