Bratislavský samosprávny kraj hostil prvé odborné stretnutie

8. mar. 2013

Prvý odborný seminár/workshop projektu DESTINATOUR 2013, ktorý sa uskutočnil 31. januára 2012 v priestoroch BSK, sa stretol s pozitívnym ohlasom.
Prvý odborný seminár/workshop projektu DESTINATOUR 2013, ktorý sa uskutočnil 31. januára 2012 v priestoroch BSK, sa stretol s pozitívnym ohlasom.
 
Pozvaní hostia svojou bohatou účasťou potvrdili aktívny záujem o  rozvoj turizmu v rámci regiónu a ocenili úvodné príspevky k problematike destinačného manažmentu a jeho významu pre prosperitu regiónu. 
 
Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s dolnorakúskou destinačnou organizáciou Niederösterreich Werbung, rakúskym partnerom cezhraničného projektu DESTINATOUR 2013, odštartoval prvým odborným seminárom/workshopom cyklus ôsmich odborných stretnutí, ktoré budú zamerané na zvýšenie profesionality v manažmente cestovného ruchu na území bratislavského kraja.  Cieľom projektu je vytvorenie inštitucionálnej siete destinačného manažmentu na území Bratislavského samosprávneho kraja a realizácia spoločných marketingových aktivít prepojením turistických destinácií Dolného Rakúska a Bratislavského kraja.
 
V rámci jednotlivých seminárov/workshopov budú zástupcom samosprávy, profesijných združení cestovného ruchu, mimovládnych organizácií a podnikateľov v oblasti cestovného ruchu predstavené základné vízie a nástroje rozvoja turizmu na regionálnej úrovni, ako aj dôležitosť a podstata destinačného manažmentu. Význam týchto odborných podujatí spočíva aj v zvyšovaní záujmu predstaviteľov cestovného ruchu o spoluprácu v rámci novovzniknutých organizácií destinačného manažmentu na území Bratislavského kraja.
 
Témou prvého seminára/workshopu boli základné pojmy destinačného manažmentu a význam cestovného ruchu pre rozvoj destinácie. Taktiež sa hovorilo o organizačnej štruktúre cestovného ruchu a princípoch zakladania a fungovania organizácií destinačného manažmentu v zmysle zákona o podpore cestovného ruchu, ktorý vstúpil do platnosti v decembri minulého roku. Na stretnutí odzneli zaujímavé a podnetné príspevky od pozvaných odborníkov a predstaviteľov cestovného ruchu.
 
Ako prvý vystúpil Ing. Artur Bobovnický, PhD. (IMP Consulting), ktorý predstavil základné princípy manažmentu destinácie, predpoklady úspechu a potenciál cestovného ruchu pre rozvoj regiónu.
 
V druhej prezentácii sa hostia vďaka rakúskemu odborníkovi Mag. Stefan Bauerovi (Destinationsmanagement Niederösterreich Werbung) dozvedeli bližšie informácie o histórii a rozvoji turizmu v Dolnom Rakúsku, štruktúre a rozdelení kompetencií destinačných organizácií, ako aj stratégii rozvoja cestovného ruchu Dolného Rakúska.
 
Predposledné dva príspevky patrili Ing. Michaele Potočárovej (predseda predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu) a MUDr. Františkovi Stanovi (zástupca GR Slovenskej agentúry pre cestovný ruch). V oboch sa venovali najmä základným krokom pri implementácii nového zákona o podpore  cestovného ruchu, ako aj predpokladom etablovania destinačného manažmentu na území Bratislavského samosprávneho kraja.  
 
Ohlasy na prezentácie odborníkov boli veľmi pozitívne, o čom svedčila aktívna a podnetná diskusia pozvaných predstaviteľov samospráv a podnikateľských subjektov cestovného ruchu.

 


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu