Rakúsky expert na prvom workshope projektu DESTINATOUR 2013

7. mar. 2013

Témou prvého odborného workshopu bude úvod do problematiky fungovania destinačného manažmentu, kde sa okrem slovenských expertov predstaví aj Mag. Stefan Bauer z Dolného Rakúska.

Sériu workshopov, ktoré budú je zameraná na prenos know-how z Dolného Rakúska, odštartuje 31. januára 2012 prvý workshop v priestoroch úradu Bratislavského samosprávneho kraja. Hlavnou témou bude predstavenie základných pojmov destinačného manažmentu a významu cestovného ruchu pre rozvoj destinácie. Taktiež sa bude hovoriť o organizačnej štruktúre cestovného ruchu a princípoch zakladania a fungovania organizácii destinačného manažmentu.

Keďže hlavnou úlohou projektu DESTINATOUR 2013 je prenos know-how v oblasti destinačného manažmentu z Dolného Rakúska, predstaví sa na workshope aj rakúsky odborník - Mag. Stefan Bauer, ktorý je zodpovedný za oblasť destinačného manažmentu v dolnorakúskej organizácii cestovného ruchu Niederösterreich-Werbung GmbH. Okrem toho sa intenzívne venuje štruktúre cestovného ruchu Dolného Rakúska, šiestim dolnorakúskym turistickým destináciám a ekonomicko-politickým otázkam cestovného ruchu. Po svojom štúdiu zameranom na komunikáciu a podnikové hospodárstvo viac rokov pôsobil v turizme v spolkovej krajine Salzburg (SalzburgerLand) a orientoval sa na marketing cestovného ruchu a prácu s médiami. V rámci organizácie Niederösterreich-Werbung sa najprv staral o strategické sekcie výlety, šport a aktívny voľný čas, v súčasnosti sa venuje oblasti destinačného manažmentu.

Koncept príspevku rakúskeho experta:

  • Najvýznamnejšie turistické zaujímavosti Dolného Rakúska
  • Základné infomácie o dolnorakúskom turizme – vývoj, fakty a čísla
  • Štruktúra cestovného ruchu a rozdelenie kompetencií jednotlivých organizácií
  • Stratégia rozvoja cestovného ruchu Dolného Rakúska 2015

 

Ďalšie podrobné informácie k programu workshopu nájdete v nižšie uvedenej pozvánke.

 


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu