Zakončenie prázdninových zážitkov v regióne!

Návštevníci bratislavského regiónu sa v posledný prázdninový víkend môžu tešiť na bohatý výber možností trávenia voľného času. Rozlúčkový víkend s letom ponúkne- Malá vínna ulička, Kráľovstvo Husaciny, Slávnosť Hliny – Keramická Modra, Spaceman Championship 2017, Dni Majstrov ÚĽUV 2017, Trans Danube Swim, premietanie filmov pod holým nebom Bažant Kinematograf, Telekom detský festival, či Výstava Mladých Umelcov.

„Kráľovstvo husaciny otvorí svoje brány už po druhýkrát a opäť ponúkne jedinečný zážitok a predstaví špecifickú gastronómiu regiónu. Slovenský Grob tak bude 2. septembra žiť nielen husacinou, ale celým stredovekom. Kráľovský zážitok všetkým pocestným zaručí dobová krčma, kráľovská hostina a doboví remeselníci. Slovenský Grob bol Máriou Teréziou vyhlásený za Kráľovstvo husaciny minulý rok a tento rok sa Mária Terézia aj so sprievodom príde pozrieť, ako sa kráľovstvo rozvíja. Každého návštevníka čaká kráľovská hostina a kráľovská zábava,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Veľkolepého znovu otvorenia Kráľovstva Husaciny v Slovenskom Grobe sa dočkáme už v sobotu o 13:00! Korunovácia kráľa za účasti Márie Terézie, kráľovská hostina, dobová krčma, Farm Fest a výborné jedlo sprevádzané bohatým hudobným a kultúrnym programom zaručujú kráľovský zážitok. Prevádzky Cechu Husacinárov otvoria svoje dvere návštevníkom a postarajú sa o tradičnú hostinu – pečenú hus, lokše, dusenú kapustu a ešte omnoho viac! Podujatie bude sprevádzať bohatý hudobný aj sprievodný program, nebude chýbať dobová krčma s lokálnym pivom. Súčasťou podujatia je i Farm Fest, kde si budete mať možnosť zakúpiť domáce dobroty, džemy, sirupy a mnoho ďalšieho. Organizátor podujatia, KOCR Bratislava Region Tourism, Vás do Kráľovstva Husaciny srdečne pozýva.

V historickej  budove sirotinca v Modre sa v piatok začne Výstava Mladých Umelcov! Otvorenie výstavy prebehne v piatkový večer o 17:00, no výstava potrvá až do 17. septembra. Tešiť sa môžete na občerstvenie Princeznine Chalky, aj na hudobné obohatenie udalosti. Príďte spoznať a podporiť mladých slovenských umelcov svojou návštevou.

Areál Divokej Vody v Čunove otestuje, či sa môžete stať astronautom aj vy, v unikátnych pretekoch o vesmírne ceny v piatok 1. septembra! Odvážni účastníci pretekov Spaceman Championship si v piatok otestujú svoje sily v disciplínach ako simulované pristátie raketoplánu, lietanie s dronom, spaceman workout, prekážkový pretek a ešte niečo navyše! Ak si netrúfate súťažiť, srdečne vítaní sú aj diváci a podpora účastníkov! Preteky potrvajú od 8:00 až do 20:00. 

Od štvrtku do soboty budú v Modre prebiehať Slávnosti Hliny a keramiky. Príďte si pozrieť a kúpiť tradičnú modranskú keramiku, pozrieť vernisáže Tok Vody a Franko – Liška a zabaviť sa pri príjemnom programe.

V sobotu a nedeľu centrum Bratislavy ovládne ľudové umenie! Zruční majstri a ľudovoumeleckí výrobcovia z celého Slovenska, Škola remesiel ÚĽUV, hudobno-tanečné vystúpenia, ale aj módna prehliadka, to sú Dni majstrov ÚĽUV 2017. Pre deti sú pripravené divadelné a tanečné predstavenia, zapletanie vrkočov, škola tanca a plno ďalších aktivít! Tešiť sa môžete aj na ochutnávku tradičných slovenských jedál.

Romantický filmový večer pod holým nebom vás pozýva stráviť Bažant Kinematograf do Šenkvíc! Užite si prijemné počasie letných večerov, zamotajte sa do deky a pozrite si výborné filmy z Českej a Slovenskej produkcie. Premietanie sa koná každý večer o 20:30 až do nedele.

V Pezinku si v sobotu poslednýkrát v tomto roku budete môcť vychutnať vínka od lokálnych výrobcov vonku na Radničnom námestí. Okrem dobrého vína od šiestich miestnych vinárov nebudú chýbať gastrošpeciality, či živá hudba. Príďte si vychutnať pohodový večer pri pohári kvalitného vína.

Pridajte sa k stovkám nadšencov a poďte si zaplávať do Dunaja. V nedeľu 3. septembra je ten správny čas, kedy rieka prináša najlepšie podmienky, aby ste si to mohli naplno užiť. Preplávanie Dunaja sa uskutoční v čase medzi 13:00 a 15:00!

Okrem spomínaných podujatí Vás srdečne pozývame na Telekom detský festival, ktorý sa postará o zážitky detí v posledný prázdninový víkend, alebo na partnerské podujatie Škoda Slovenský raj.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu