Regionálne podujatia boli témou štvrtého workshopu cezhraničného projektu Destinatour 2013 v Senci

9. júl. 2013

Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s dolnorakúskou destinačnou organizáciou Niederösterreich Werbung, rakúskym partnerom cezhraničného projektu DESTINATOUR 2013 usporiadali štvrté podujatie z cyklu ôsmich odborných seminárov/workshopov, ktoré sa uskutočnilo 5. júna 2012 v Senci.

Nosnou témou boli podujatia ako faktor rozvoja turizmu a regiónu. Účastníkov workshopu v Senci, medzi ktorými boli starostovia obcí, zástupcovia krajskej a oblastných organizácií cestovného ruchu, ako aj podnikatelia, privítali v mene Úradu Bratislavského samosprávneho kraja Ing. Alžbeta Melicharová, riaditeľka odboru cestovného ruchu a kultúry Bratislavského samosprávneho kraja, ktorá je aj výkonnou riaditeľkou novovzniknutej krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism a podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja PhDr. Gabriella Németh. Pani podpredsedníčka vo svojom príhovore vyzdvihla podobnosť cezhraničného priestoru Bratislavského kraja a Dolného Rakúska, či už z pohľadu spoločnej histórie a rozmanitosti kultúry, vinárskych tradícií a kulinárskych špecialít.

Za rakúsku stranu vystúpila p. Iva Findeis zo Združenia pre inovácie v turizme Land um Laa, ktorá predstavila konkrétny príklad úspešnej spolupráce združenia 11 obcí a prínos regionálneho podujatia „Slávnosť cibule“ v Laa an der Thaya pre tento mikroregión. Vo svojej prezentácií zdôraznila, že spojenie 11 obcí do jedného turistického mikroregiónu prinieslo veľa výhod ako napríklad:

(používanie jednotných propagačných prostriedkov, ktoré sú takto lacnejšie, výrobu viacjazyčných reklamných produktov, prezentácie na veľtrhoch a podujatiach pod značkou regiónu, ktoré sú účinnejšie a vytvárajú silnejšie povedomie, informácie pre návštevníkov a starostlivosť o zákazníkov z jednej ruky na jednom mieste a mnoho ďalších výhod,  ktoré spája okrem iného aj to, že šetria finančné prostriedky členov združenia).

Po prestávke nasledovala prednáška Bronislavy Skalovej, členky rady Združenia Malokarpatskej vínnej cesty, ktorá ponúkla skúsenosti združenia pri fungovaní verejno-súkromných partnerstiev pre rozvoj turizmu a pri organizovaní vinárskych podujatí, ktoré majú svoje nezastupiteľné miesto v turistickej ponuke bratislavského regiónu.

Ohlasy na prezentácie odborníkov boli veľmi pozitívne, o čom svedčila aktívna diskusia pozvaných účastníkov, v rámci ktorej mali možnosť diskutovať o možnostiach spolupráce medzi samosprávou a podnikateľmi v rámci destinácie.

Použitie a šírenie priložených prezentácií bez súhlasu autora nie je povolené.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu