Viva Musica! festival

od30.6.10:28 do31.8.10:28 2017
od30.6.10:28 do31.8.10:28 2017
Bratislava
Bratislava
www.vivamusica.sk

Viva Musica! Festival vznikol v roku 2005 s ambíciou vytvoriť letný festival s naozaj hodnotným umeleckým prínosom. Festival ponúka ľuďom to najlepšie z klasickej hudby formou príťažlivou pre všetkých – na netradičných miestach, v netradičných kontextoch a bez nutnosti platiť vstupné na niektoré koncerty. Od júna do augusta si môžete vychutnať večery plné hudby, elitných umelcov národnej a svetovej úrovne.


30.6.2017, 20:00 / Slovenské národné divadlo (Nová budova)
Viva balet! svetoznáme hviezdy slovenského baletu
Galavečer Viva Balet! otvorí trinásty ročník festivalu Viva Musica! a zároveň uzavrie úspešnú divadelnú sezónu 2016/2017 Baletu SND. galavečer priblíži profesionálnu dráhu tanečníka od prvých krôčikov, až po účinkovanie v divadle. Predstavia sa všetky tanečné generácie, príde aj sólista z Holandska Jozef Varga, Andrea Laššáková z Petrohradu, Nina Poláková, Roman Lazík a ďalší.

- - - - - - - - - - - - - - -
7.7.2017, 20:00 / Veľký Evanjelický kostol, Panenská
The King´s Singers
Najslávnejší a cappella súbor, svetoznámi The King‘s Singers, prichádzajú do Bratislavy!
Vstupenky

- - - - - - - - - - - - - - -
14.7.2017, 20:00 / Stará tržnica

Piano Gala
4 klavíre, 8 klaviristov, 16 rúk. Piano Gala je jedinečným hudobným konceptom, ktorý divákom prinesie to najlepšie zo slovenského klavírneho umenia. Na jednom pódiu sa stretne osem špičkových klaviristov, ktorí okrem sólových skladieb uvedú aj skladby pre viac klavírov. V rámci koncertu vystúpia Ladislav Fančovič, Jakub Čižmarovič, František Jánoška, Daniel Buranovský, Matej Arendárik, Peter Pažický, Martin Chudada a Jordana Palovičová.
Vstupenky

- - - - - - - - - - - - - - -
21.7.2017, 20:00 / Veľký Evanjelický kostol, Panenská
Iva Bittová & Mucha Quartet
Po piatich rokoch sa na festival Viva Musica! vracia moravská speváčka a huslistka Iva Bittová s pozoruhodným projektom Slovenské spevy v spolupráci s vynikajúcim slovenským sláčikovým kvartetom Mucha Quartet.
Vstupenky

- - - - - - - - - - - - - - -

28.7.2017, 20:00 / Moyzesova sieň


Krst albumu Richarda Švedu
Na koncerte spojenom s krstom CD, barytonista Richard Šveda uvedie výber z piesní z CD v sprievode renomovaného klaviristu Róberta Pechanca. Hosťkou večera bude mezzosopranistka a Richardova manželka, Zuzana Šveda.
Vstupenky

- - - - - - - - - - - - - - -
4.8.2017, 19:00 / Istropolis
Karol Plicka: Zem spieva
Projekcia kultového filmu v sprievode symfonického orchestra.Približne hodinový dokument unikátnym spôsobom zachytáva slovenské ľudové zvyky, ako sa odrážali v piesňach a tancoch, v obyčajoch, v detských popevkoch i v hrách.
Vstupenky

- - - - - - - - - - - - - - -
11.8.2017, 20:00 / Stará tržnica
Vivaldi Recomposed by Max Richter
Kultové dielo klasickej hudby – Vivaldiho Štyri ročné obdobia v spracovaní britsko-nemeckého hudobného skladateľa Maxa Richtera – zaznie na festivale Viva Musica! v slovenskej premiére v podaní nórskej husľovej virtuózky Mari Samuelsen a Orchestra Viva Musica!.
Vstupenky

- - - - - - - - - - - - - - -
20.8.2017, 20:00 / Slovenská filharmónia
Sarah Chang & Mucha Quartet
Jedna z najuznávanejších svetových huslistiek súčasnosti – Američanka Sarah Chang vystúpi 20. augusta 2017 v bratislavskej Redute. V rámci Viva Musica! festivalu uvedie Vivaldiho Štyri ročné obdobia v sprievode renomovaného sláčikového kvarteta Mucha Quartet.
Vstupenky

- - - - - - - - - - - - - - -
25.8.2017, 19:00 / Slovenské národné divadlo (Nová budova)
Measha Brueggergosman
Svetoznáma kanadská sopranistka sa predstaví s výberom zo svojho nového albumu Songs of Freedom a s Wagnerovými Wesendonck Lieder za ktoré získala aj niekoľko významných ocenení a bola nominovaná na cenu Grammy.
Vstupenky

- - - - - - - - - - - - - - -
26.8.2017, 17:00 / Sad Janka Kráľa
Viva Klasika! - záverečný koncert
Na pódiu v Sade Janka Kráľa sa spolu stretnú finalisti projektu Viva ulica!, ktorí budú počas letných mesiacov svojím hraním spríjemňovať Bratislavčanom, ale aj zahraničným turistom atmosféru v hlavnom meste, víťazi ocenenia Viva Musica! festival Grand Prix a tiež účinkujúci v rámci obľúbeného koncertného cyklu Hudba v sade (všade).
Vstup voľný

- - - - - - - - - - - - - - -
1.7. - 26.8.2017, 17:00 - 20:00
Hudba v sade (všade)
Hudba v sade (všade) už po druhý rok prinesie do Sadu Janka Kráľa cyklus obľúbených komorných open-air koncertov. Najstarší mestský park v strednej Európe sa každú sobotu podvečer rozozvučí klasickou hudbou v podaní etablovaných domácich a zahraničných umelcov, profesionálnych komorných zoskupení, ale aj minuloročných laureátov ocenenia Viva Musica! festival Grand Prix a talentovaných študentov hudby.
Vstup voľný

- - - - - - - - - - - - - - -
2.7. - 20.8.2017
Viva Musica! festival Grand Prix
Séria koncertov najlepších študentov konzervatórií.
Vstup voľný

- - - - - - - - - - - - - - -
Viva Musica! festival vznikol v roku 2005 s ambíciou vytvoriť letný festival s naozaj hodnotným umeleckým prínosom. Od svojho prvého ročníka ponúka ľuďom to najlepšie z klasickej hudby formou príťažlivou pre všetkých – na netradičných miestach, v netradičných kontextoch a bez nutnosti platiť vstupné na niektoré koncerty.

Excess Kvartet

Viva Musica! festival

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu