Pezinské vínne pivnice

10.2. 20188:57
10.2. 20188:57
Pezinok
Malé Karpaty
www.pvp.sk

V Pezinku sa už tradične v predvečer sviatku sv. Valentína koná oslava výborného domáceho vína. Nebude tomu inak ani teraz. Tento ročník je však už jubilejným desiatym, preto organizátori, v snahe potešiť, pripravili niekoľko zmien. Tou najvýznamnejšou je nová spolupráca s priateľmi zo Združenia limbašských vinohradníkov a vinárov, ktorí premiérovo otvoria svojich 13 pivníc priamo u seba a pripoja sa tak k nášmu pezinskému podujatiu. Z tohto dôvodu bude pre účastníkov zabezpečená aj bezplatná kyvadlová autobusová doprava medzi Pezinkom a Limbachom. Slávnostný charakter otvoreným pivniciam určite dodajú aj ďalšie novinky, akými sú napr. na viacerých miestach zabezpečené živé hudobné vystúpenia, gurmánske špeciality, lokálne farmárske produkty či ponuka handmade výrobkov. Srdečne pozývame všetkých v sobotu 10.februára 2018 sa v čase od 12.00 do 21.00 h. na desiaty ročník Pezinských vínnych pivníc 2018. V pripravených pivniciach a stanovištiach ponúkne svoje vína na ochutnanie 42 domácich vinárov, členov Združenia pezinských vinohradníkov a vinárov a vinárov z Limbachu.

Hodnota vstupenky ostáva stále nezmenená - 25 €, zvýšil sa však počet degustačných žetónov v štartovacom balíčku na 55 kusov, rovnako ako aj ich výška na 0,25 € (spolu v sume 13,75 €). V cene vstupenky je tiež bonusový kupón na nákup ľubovoľného vína v cene 5 €, degustačný pohár s logom a ryskou, sprievodca degustátora s mapou pivníc a pero.  
Za jednu degustačnú vzorku s objemom 0,03 l sa vinárovi odovzdá jeden degustačný žetón. Výnimkou sú prírodne sladké vína z kategórie „slamové, ľadové a hrozienkový výber“ a vzácne červené či šumivé vína, kde sa za ich degustáciu bude pýtať väčší počet lístkov, max. však tri. V praxi to znamená, že každý návštevník môže v pivniciach ochutnať aj 55 vzoriek vína.  Koho by lákalo oddegustovať ešte väčšie množstvo, na piatich vybraných miestach bude možnosť dokúpenia žetónov počas celého priebehu podujatia.

Vstupenky na Pezinské vínne pivnice 2018 si môžete osobne zakúpiť v Malokarpatskom múzeu v Pezinku, M.R. Štefánika 4 či elektronicky prostredníctvom www.wisomm.com. Kapacita pivníc je limitovaná. Podujatie organizuje OZ Museum Vinorum v spolupráci s Malokarpatským múzeom, Združením pezinských vinohradníkov a vinárov a Združením limbašských vinohradníkov a vinárov. Príďte si spraviť sviatok v duši a potešte svojich najbližších originálnou valentínkou. Všetky potrebné info nájdete na www.pvp.sk.


Image title


Pezinské vínne pivnice

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu