Za vínom do Šenkvíc

28.4. 201812:14
28.4. 201812:14
Šenkvice
Malé Karpaty
www.senkvicevino.sk

Šenkvice sú najväčšou vinohradníckou obcou v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti a patria medzi najväčšie vinohradnícke obce na Slovensku. Je tak pochopiteľné, že vinohrady, víno a jeho ochutnávanie patria k miestnej kultúre rovnako ako dýchanie k životu. Aj tento rok putovanie Za vínom do Šenkvíc ako komorné podujatie odhalí vinárske zákutia, ktoré pri iných vinárskych akciách nie sú verejnosti dostupné.


Už po 7. krát budete mať možnosť „zaútočiť“ na malebné Šenkvice a ich pivničky.

Tento rok svoje pivnice, výrobné a prezentačné priestory otvoria naši vinári 28.4.2018. Vinohrady, víno a jeho ochutnávanie patria k miestnej kultúre rovnako ako dýchanie k životu. Už je to viac ako 7 rokov, čo vznikol nápad, ktorého výsledkom bol vznik skvelého a pritom komorného vinárskeho podujatia, na ktorý sa každým rokom teší viac a viac priateľov a priaznivcov vína.

Svoje vína bude ponúkať 32 miestnych malých, stredných ale aj veľkých vinárstiev na 21 ochutnávacích stanoviskách. Medzi najznámejšie miestne vinárstva patria Karpatská Perla, Repa Winery, Víno Bočko, Vinárstvo KOZARA, Fitz&Petrík vinárstvo.

Podstatou podujatia je však stretnutie priaznivcov vína hlavne s malými alebo začínajúcim vinárstvami. Viaceré z pivničiek sú už štandardne dostupné exkluzívne iba na tomto podujatí.

Termín konania:  aktuálny 7. ročník bude v sobotu 28.4.2017 od 14.-22.00 hod.

Hlavní organizátori: Spolok vinohradníkov a vinárov Šenkvice v spolupráci s Kultúrnym a informačným strediskom a Obecným úradom Šenkvice

Počas podujatia bude spríjemňovať ochutnávanie vín v pivničkách šenkvická folklórna muzika. Návštevníci si budú môcť pozrieť tradičné remeslá a ochutnať jedlá našich dedov a babičiek. A tiež sa za poplatok previezť na konskom koči. Novinkou je tento rok špecializovaná web stránka www.zavinomdosenkvic.sk

Jednotlivé pivničky a vinárske priestranstva ponúknu možnosť ochutnávky typických miestnych gastronomických špecialít pripravených podľa starých receptúr.

Návštevníci si môžu okrem výborného vína vychutnať prehliadku unikátneho Vinohradníckeho náučného chodníka  s vysadenými tradičnými i novovyšľachtenými 30 odrodami viniča hroznorodého. Jeho súčasťou sú aj ukážky vývoja systémov rezu a vedenia viniča. Celkovo je v 15 radoch vysadených 240 sadeníc. Náučný chodník sa nachádza v blízkosti sídla miestneho vinárskeho spolku a obecnej vínotéky na Chorvátskej ulici 105.

Súčasťou podujatia bude aj pečenie býka s jeho degustáciou. Nebude chýbať ani tombola s „vinárskymi“ cenami a prvý krát aj súťaž o najlepšie vinárstvo a top vína podujatia.

 „Podujatie „Za vínom do Šenkvíc“ je „vizitkou“ celej obce, ale najmä  vinárskej a vinohradníckej pohostinnej duše a tradície. Víno bolo, je a aj vďaka tomuto podujatiu zostane v Šenkviciach fenoménom, ktorý stále chutí,  mobilizuje a spája“ – dodáva Ing. Ľuboš Petrík manažér podujatia.

Štandardná cena vstupenky bude 25€ a v predpredaji  po zľave si ju môžete zakúpiť za 23€. Súčasťou vstupenky je degustačná taštička, ktorá obsahuje: katalóg vinárov, 40 ks degustačných kupónov a tiež 2 ks bonusových  lístkov na nákup vína v celkovej hodnote 8€. V cene je zahrnutá bezplatná kyvadlová doprava medzi „ochutnávacími“ stanicami. Predpredaj vstupeniek bude realizovaný prostredníctvom jedného z najväčších predajných portálov www.ticketportal.sk, tiež prostredníctvom špecializovanej aplikácie wisomm.sk a po novom aj na novozriadenej webstránke www.zavinomdosenkvic.sk.

Šenkvice 7.3.2018

Organizátor podujatia: Spolok vinárov a vinohradníkov v Šenkviciach –  občianske združenie, ktoré zastrešuje viac ako 30 aktívnych členov z radov vinárov, vinohradníkov a priateľov vína. Hlavným cieľom činnosti spolku je rozvoj a udržiavanie vinárstva a vinohradníctva v Šenkviciach. V rámci svojej činnosti organizuje viaceré vinárske podujatia – najvýznamnejším je Za vínom do Šenkvíc. Za spomenutie stoja letné sobotné ochutnávky vín, deň burčiaku, nominačná výstava vín, semináre pre svojich členov, vinárskej zájazdy do rôznych kútov európy ako aj pravidelná viac ako dvoj mesačná séria hodnotení zdravotného stavu vín členov spolku.

Image title


Za vínom do Šenkvíc

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu