Ružinovská galéria – Vladimír Petrík

od26.9.11:13 do31.12.11:13 2019
od26.9.11:13 do31.12.11:13 2019
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
Bratislava

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na vernisáž obrazov Vladimíra Petríka do Ružinovskej galérie, ktorá bude sídliť v priestoroch foyer Domu kultúry Ružinov, Ružinovská 28. Výstavu otvorí kurátorka Mária Horváthová s názvom Obrazy a to v stredu, 26. septembra o 18.00 hod. Výstava obrazov potrvá do 31. decembra 2018.

Vladimír Petrík

Vladimír Petrík je známy bratislavský  maliar a vysokoškolský pedagóg a s jeho obrazmi sa často stretávame na výstavách Spolku výtvarníkov Slovenska i iných umeleckých zoskupení. Jeho obrazy sú jasne identifikovateľné svojou bezprostrednosťou a spontánnosťou a oslovujú diváka presvedčivou rečou tvarov a farieb.

Vladimír  Petrík čerpá zo širokej škály inšpiratívnych prameňov. Tým najpôvodnejším je pre neho príroda, výsek lesa, rytmus kmeňov či intenzita svetla a tieňa rozihraného lúčmi zapadajúceho slnka.  Od fragmentov  krajiny, prírody a vesmíru sa autor dostáva i k zátišiu a k  ľudskej postave a hlavne k pocitovému svetu súčasného človeka, ktorý mu umožňuje  odhaľovať vždy nové a prekvapivé nuansy základnej témy, evokujúcej nečakané silné emotívne pocity.

Petrík vo svojej tvorbe vychádza z reálneho sveta, smeruje však čoraz častejšie do tajomného sveta abstrakcie a farebnej nespútanosti. Jeho obrazy, realizované zväčša akrylom a olejom, sú prejavom výrazného koloristického cítenia a prekvapia polaritou lyriky a expresie, veľkorysým maliarskym gestom i štylizáciou výtvarnej reči až na hranicu abstrakcie.

Vladimír Petrík je rodený kolorista. Jeho obrazy nás prekvapia svojim sviežim vodopádom farieb, očaria nás svojou dynamikou, svojou eruptívnou  silou, svojim jedinečným zmyslom pre stupňovanie napätia, ktoré vyžarujú bez ohľadu na mieru abstrakcie či konkrétnosti námetu. Sú to obrazy o živote a sú maľované pre život samotný, do ktorého vnášajú svieži dych bezprostrednosti a optimizmu.

Vstup voľný.

Viac informácií nájdete na cultusruzinov.sk a Facebooku Cultus Ružinov.

Ružinovská galéria – Vladimír Petrík

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu