Horský park

Bratislava
Bratislava
+421 948 111 909
www.horaren.sk/

Popis:

Vznikol v roku 1868 zásluhou dobrovoľníkov združených v Bratislavskom okrášľovacom spolku a starostu Henricha Justiho. Horský park sa nachádza takmer v centre mesta. Jeho zvláštnosťou je, že sa tu zachovala pôvodná fauna a flóra. Park sa postupne zveľaďoval a vytvárali sa prístupové časti. Už v roku 1873 bolo v parku osadených 50 kusov lavíc a ihrisko pre deti, ako aj malý domček pre strážcu parku. V súčasnosti má park rozlohu 22 hektárov a leží v nadmorskej výške 185 až 260 m. n. n. K parku patrí aj historická horáreň Horský park, ktorá sa stala vyhľadávaným miestom odpočinku, stretávania ľudí a originálnym kultúrnym centrom Bratislavy. 

Čo robiť:

V Horskom parku si na svoje prídu aktívni športovci, aj milovníci pokojných prechádzok. Horáreň Horský park disponuje záhradou s  detským ihriskom. Ochutnajte aj vynikajúcu kávu s tradičnými bratislavskými orechovými alebo makovými rožkami. Počas leta sa tu konajú rôzne kultúrno-spoločenské podujatia. Horáreň zrenovovala a pre verejnosť ju otvorila Nadácia Horský park, ktorá sa výrazne zasadzuje aj o ochranu a zmysluplné vyžívanie Horského parku v dnešných dňoch. 

Ako sa sem dostanete:

Najjednoduchšie mestskou hromadnou dopravou a to linkou 207. Stačí vystupiť na zastávke "Horský park". Linka 207 stojí aj na zastávke "Hodžovo námestie", kde odporúčame pozrieť Prezidentský palác aj so záhradou. Konečná zastávka tejto linky je zastávka "Vojenská nemocnica" ktorá je vychodzím bodom pre oddychovú oblasť Železná studička.


Horský park

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu