Medická záhrada

Krížna, Bratislava
Bratislava
www.bratislava.sk

Otváracie hodiny:

Október  - marec

pondelok - nedeľa: 10:00 - 18:00

Apríl - September

pondelok - nedeľa: 7:00 - 21:00

Popis:

Obľúbený verejný park v srdci Bratislavy. Nachádza sa v mestkej časti Staré mesto. Medická záhrada bola v minulosti známa bohatstvom vzácnych druhov rastlín a kvetov. Záhradu s celým komplexom budov kúpil začiatkom 19. storočia gróf Esterházy. Počas jeho vlastníctva dosiahla záhrada vrchol svojho rozkvetu. Dnes je Medická záhrada súčasťou mestského centra, ktoré je husto zastavané a tento priestor je skoro jediným parkom, ktorý je využívaný ku krátkodobým prechádzkam a pobytu v zeleni. Letná čitáreň v Medickej záhrade je otvorená v mesiacoch jún až august, počas pracovného týždňa 10:00-18:00 a v sobotu 10:00-14:00. 

Ako sa sem dostanete:

Najvýhodnejšie je vystúpiť na zastávke " Americké námestie" kam chodia električky 3, 4, 9 a autobusové linky 207 a 212. Treba sa len vrátiť kúsok do centra popri Lekárskej fakulte UK a už sa Vám Medická záhrada ukáže v plnej kráse. 


foto © gandy.sk


Medická záhrada

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu