Rusovský park

Bratislava-Rusovce
Bratislava
+421 2 52632942
www.rusovskypark.sk

Popis:

Rusovský park svojou jedinečnou polohou v blízkosti hlavného mesta Slovenska Bratislavy ponúka súčasnému pracovne vyťaženému človeku malú oázu harmónie a relaxu. Snáď je to jeho spätosť s prírodou, ktorú stáročia formovala "najeurópskejšia" rieka - Dunaj. Aj napriek nie veľmi priaznivému vývoju histórie i ekosystémov v posledných desaťročiach, zachovala si tu príroda ešte stále dosť rudimentárnych síl. Prvé dve desaťročia po druhej svetovej vojne bujnela vegetácia parku ešte zo svojej prapodstaty, pochádzajúcej z čias, keď sa o zámocký park staral celý tím záhradníkov lónyajovského Stephanea. V 50-tych a 60-tych rokoch 20. storočia bol rusovský park a kaštieľ fixným bodom každej významnejšej štátnej návštevy - Sergej N. Chruščov, Gérard Philip, Valentina Tereškovová, vystúpenie Alexandrovcov. V 70-tych a 80-tych rokoch 20. storočia sa tu konali mnohé kultúrne podujatia, napríklad každoročné bratislavské Kultúrne leto. Dnes je park spolu s kaštieľom vo vlastníctve Správy zariadení Úradu vlády, ktorého cieľ je mať ho ako reprezentačné sídlo. 

Čo robiť:

Bohatá história a prírodná krása Rusovského parku ponúka návštevníkom príjemný zážitok. Pri prechádzke parkom si všimnite veľký kaštieľ, ktorý je žiaľ pre verejnosť zatvorený.

Ako sa sem dostanete:

Mestskou hromadnou dopravou (MHD) linkami 90, 91 a 191. Vystúpte na zastávke "Kaštiel Rusovce".


foto © sikovnamamina.sk

Rusovský park

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu