Kačín

Kačín
Bratislava

Popis:

Obľúbené výletné miesto v srdci Karpát. V roku 2010 bol areál mestského lesoparka Kačín zrekonštruovaný a vytvoril tak vhodné podmienky na trávenie voľného času pre turistov ako aj pre rodiny s deťmi. Návštevníci môžu do areálu vstúpiť symbolickou bránou. V areáli sa nachádza aj kameň, v ktorom sú vytesané dve kačky, tie sú symbolom areálu Kačín.

Čo robiť:

Kačín ponúka množstvo voľnočasových aktivít. Lákadlom pre návštevníkov sú dva veľké altánky, pri ktorých sú situované ohniská a gril. Deti sa môžu vyšantiť na nových preliezkach a hojdačkách. Po príjemnom oddychu využite s priateľmi futbalové ihrisko alebo ping-pongový stôl. Pribudol aj infopanel s podrobnou mapou. Občerstvenie zabezpečuje bufet Lesanka. Zvláštnosťou sú dva geomantické kruhy, ktoré vytvárajú rovnováhu medzi človekom a prírodou. O veľkom význame rekreačno-oddychového areálu Kačín svedčí aj fakt, že je prvým priestorom na Slovensku, kde sa uplatnil harmonický princíp geomantie – rovnováhy medzi človekom a prírodou. Neďaleko Kačína sa nachádza Písaný Kameň, ktorý bol v minulosti hraničným kameňom medzi slobodným kráľovským mestom Bratislava a Stupavsko – Pajštúnským panstvom. Približne hodinu cesty od Kačína sa nachádza areál lokality Železnej Studničky – Snežienka, tam je možnosť využiť služby lanovky premávajúcou až na Kamzík

Ako sa sem dostanete:

Veľkou výhodou Kačína je dostupnosť mestskej hromadnej dopravy linkou 43. Stačí vystúpiť na zastávke Kačín. Táto zastávka je obsluhovaná len od apríla do septembra. Turistickými cestami sa sem dá dostať z Lamača (zastávka Klanec). Začnete na žltej a po chvíli prejdete na červenú. Vhodná je aj trasa z Marianky (zastávka Marianka námestie) taktiež po červenej značke. 

Autor fotografie: Peter Mach


Kačín

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu