Zámocký park Malacky

Malacky
Záhorie

Popis:

Rozkladá sa na ploche 30 ha a patrí medzi najvýznamnejšie prvky prírodného sytému v intraviláne mesta Malacky. História parku sa píše od roku 1624, keď gróf Pálfi postavil v Malackách kaštieľ v renesančnom slohu. Podľa dobových prameňov z 19. a 20. storočia patril park medzi najkrajšie v župe.  V zámockom parku rastú rôzne druhy drevín ako duby, buky, smreky alebo gaštany. 

Čo robiť:

Zámocký park ponúka krásne prírodné prostredie spojené s bohatou históriou, čoho dokladom je kaštieľ situovaný priamo v parku. Okrem príjemnej prechádzky máte možnosť načerpať sily v zrekonštruovanej Lurdskej jaskyni alebo  zašportovať si v novom exteriérovom fitnes centre. Športovci môžu využiť bežecké chodníky alebo futbalové ihrisko. Park je známy častými kultúrnymi podujatiami. Občerstvenie zabezpečuje Zámocká reštaurácia. 

Ako sa sem dostanete:

Obec Malacky je od Bratislavy vzdialená len 25 minút cesty autom. Dostupnosť je aj prostredníctvom autobusovej a vlakovej dopravy. Samotný park sa nachádza na medzi ulicami Legionárska, Duklianských hrdinov a Sadová.

Zámocký park Malacky

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu