Kino Lumiere

Špitálska 4, 811 08 Bratislava
Bratislava
www.aic.sk

Otváracie hodiny:

Pokľadňa: 18:00 - 20:00

Vstupné: viac informácii TU

Informácie pre návštevníkov:

Pokladňa kina je otvorená denne 30 minút pred začiatkom prvého predstavenia. Pokladňa sa zatvára päť minút po začatí posledného predstavenia dňa.
Pokladňa je spravidla otvorená minimálne v čase 18.00 - 20.00.

Program KINA: TU

Popis

Kino Lumière je bývalé kino Charlie centrum a Charlie’s, ktoré sídli na Špitálskej ulici 4 v Bratislave. Je vo vlastníctve Slovenskej republiky a v správe ho má Slovenský filmový ústav (SFÚ) od roku 1991, keď sa stal samostatnou inštitúciou a tieto priestory dostal do svojej zriaďovacej listiny delimitáciou zo Slovenskej filmovej tvorby Koliba. Od začiatku boli priestory filmového klubu prevádzkované prostredníctvom nájomcov, SFÚ ho využíval len na prevádzkovanie archívneho kina Filmotéka. SFÚ sa stal priamym prevádzkovateľom kina až v roku 2011, a premenoval priestory na Kino Lumière. Názov Kina Lumière symbolizuje návrat k podstate kinematografie a zároveň vyjadruje poctu zakladateľom filmu. História staronového Kina Lumière na Špitálskej sa začala písať 12. septembra 1976, jeho štyri kinosály, klubové a kaviarenské priestory dostali vtedy názov Filmový klub. Autorom projektu tohto objektu bol Ing. Arch. Pavol Ondreička, kino patrilo pod Ústredie Slovenského filmu. Filmový klub bol od začiatku svojej existencie miestom väčšiny formálnych aj neformálnych stretnutí nielen divákov s filmom, ale aj filmových tvorcov, pre ktorých sa toto miesto stalo „stánkom“ slovenského filmu. V súčasnosti je prvoradým záujmom prevádzkovateľov čo možno najdôstojnešie na túto tradíciu Filmového klubu nadviazať a naďalej ju rozvíjať.

Kino Lumière v roku 2014 získalo ocenenie Europa Cinemas za najlepšiu dramaturgiu.


Kino Lumiere

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu