Všeobecné informácie

Bratislavský kraj
Bratislava region

Doprava

Bratislavský kraj a hlavné mesto SR Bratislava je najdôležitejším dopravným uzlom Slovenska. Cestná sieť je hustá a dobre udržiavaná. Tvoria ju najmä diaľnice a štátne cesty I. a II. triedy. Cestné ťahy sú najfrekventovanejšie na Slovensku. Okrem Prahy má Bratislava priame diaľničné spojenie aj s Viedňou a Budapešťou.

Parkovanie v centrách miest je možné len na vyhradených miestach. V Bratislave sa používajú parkovacie karty, ktoré je možné bežne zakúpiť v stánkoch tlače alebo využiť platobné automaty.

Železničná sieť má centrum v Bratislave, ktorá je po železnici prístupná všetkým najväčším slovenským mestám a viacerým európskym metropolám (Praha, Viedeň, Budapešť, Varšava, Krakov, Kyjev, Moskva, Berlín, Mníchov, Bukurešť...).

Bratislava je aj centrom autobusovej dopravy. Autobusmi sa možno dopraviť prakticky do všetkých miest v rámci kraja (Malacky, Senec, Stupava, Pezinok a Modra) a do najväčších slovenských miest. Najviac autobusov vychádza z autobusovej stanice Mlynské Nivy.

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave je najväčším letiskom na Slovensku a počet cestujúcich z roka na rok stúpa. Letisko má pravidelné autobusové spojenie s viedenským letiskom Schwechat.

Atraktívnym spôsobom príjazdu do Bratislavy je aj lodná doprava. Osobný prístav na Dunaji v Bratislave je spojený pravidelnými linkami s Viedňou, Hainburgom, Budapešťou a ďalšími dunajskými riečnymi prístavmi. Na východnom okraji Fajnorovho nábrežia sa od roku 1965 nachádza osobné prístavisko Danubius. Slúži záujemcom o vyhliadkové plavby po Dunaji.

www.cp.sk  |  Prehľad cestovných poriadkov vlakov, autobusov a lietadiel na Slovensku
www.imhd.sk  |  Mestská hromadná doprava a regionálna doprava
www.idsbk.sk |  Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji

www.lod.sk, www.twincityliner.com  |  Vyhliadkove plavby loďou po Dunaji       

www.bts.aero  |  Letisko Bratislava


Všeobecné informácie

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu