Park oddychu Inspiro

Nádražná 36 , Ivanka pri Dunaji
Podunajsko
www.parkoddychu.sk

Popis : 


Keď sme sa sťahovali z bratislavskej Petržalky na prímestský vidiek čakali sme kľud, trošku viac prírody a menej anonymné prostredie. Všetko sme získali, ale v jednom balíku aj so sťaženou infraštruktúrou a veľmi limitovanou ponukou služieb. Obzvlášť tých zameraných na zmysluplné trávenie voľného času. No ale, veď tak to chodí, niečo za 

niečo.Zložitejšia situácia nastala, keď sa nám narodil synček a naše požiadavky na služby skvalitňujúce voľný spoločne trávený čas boli čoraz náročnejšie a ich napĺňanie komplikovanejšie. Sme trojgeneračná veľmi súdržná rodina, dlhých 5 rokov sme si popri zamestaní stavali vlastný dom. V podstate hneď potom, čo sme si ho plným dúškom mohli začať užívať, zistili sme, že nám niečo chýba a že to chýba aj veľa  ďalším ľuďom. Komplexné miesto služieb orientovaných na rodinu a jej voľnočasové aktivity. Niečo s komunitným  zázemím a s rešpektom k zaneprázdnenosti ľudí žijúcich v tejto lokalite.

Chytili sme sa príležitosti. Začali sme hľadať. Hľadať vhodného investora, ktorý by bol ochotný vložiť peniaze do prvotnej veľmi utopistickej myšlienky a hľadali sme aj priestor, ktorý by svojim dispozičným riešením umožnil ľudom stretávať sa,hýbať sa, športovať, hrať sa a šantiť. Optimálne nielen v interiéri ale aj vonku v „parku“.

Na investora sme mali šťastie a po pár neúspešných pokusoch sme aj to miestočko našli. A padli sme si hneď do oka. Chátrajúce priestory bývalého výskumného ústavu v Ivanke pri Dunaji, ktorý bol projektovaný veľkolepo, aby slúžil účelom RVHP kongresov, boli ukážkovým modelom pre náš projekt. Ťažko povedať, či mal tento priestor niekedy možnosť slúžiť spoločenským účelom, pre ktoré bol projektovaný.V každom prípade stav, v ktorom sme ho našli, bol na zaplakanie. Nechceme však hovoriť o jeho pôvodnom stave, chceme hovoriť o tom, čo dokáže sila myšlienky a pár zanietených ľudí pre dobrú vec. 5 nekonečných mesiacov nám zabrala revitalizácia budovy. Vyžiadala si od nás veľmi veľa, celá rodina a všetky jej generácie doslova vydreli to, čo nám dnes pozitívny ohlas návštev vracia 1000-násobne.Dnes môžme ľuďom ponúknuť alternatívu k iným možnostiam trávenia voľného času, ktorá stojí za to. INSPIRO Park oddychu v Ivanke pri Dunaji vznikol preto, aby rodiny mohli tráviť čas spolu, pritom každý pri inej aktivite. Park umožňuje ľudom tvoriť, hýbať sa, vzdelávať sa a diskutovať, stretávať sa a oddychovať. Z miesta, kde v máji tohto roku prachom zapadali obrovské priestory, dnes prežíva krásne spoločné chvíle množstvo ľudí, od detí až po seniorov. Zdá sa, že sa nám to podarilo.

Park oddychu Inspiro

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu