Zima žiari

14. dec. 2023

Zima v bratislavskom regióne žiari vyzdobenými uličkami a vianočnými trhmi,  vysvietenými scénami baletu a opery, praskajúcim ohníkom v piecke wellness centra a občas aj ligotajúcimi sa snehovými vločkami. Pozorujete ich radšej cez okno z vírivky, alebo si užívate zimu na bežkách či na saniach na malokarpatských kopcoch? Po adventnom stíšení a pokojných melódiách vianočných piesní vystrieda život v mestách plesová sezóna a na vidieku veľkolepá fašiangová zábava. V Bratislave a okolí nájdete all inclusive ponuku aj v zimných mesiacoch. A všetko je len na skok, takže za predĺžený zimný víkend toho stihnete naozaj veľa!


Betlehemská hviezda žiari (nielen) v Bratislave

December bez bratislavských vianočných trhov si nevieme ani predstaviť. Už desaťročia patrí jeho návšteva k adventným tradíciám návštevníkov z celého Slovenska.  Tento rok trhy dostali nový šat, pribudli nové sprievodné podujatia pre malých aj veľkých a rozmanité hudobné podujatia. Stretnite sa pri stromčeku na Hlavnom námestí, odkiaľ je to len na skok ku všetkým stánkom v centre mesta. Ak máte radšej komornejšiu atmosféru, vyberte sa do blízkeho okolia, kde na vás čakajú menšie trhy s miestnymi tradíciami. Vo Svätom Jure zažijete v kaštieli Vianoce u Pálffyovcov, tento rok aj s umelým klziskom pre najmenších. O kúsok ďalej ochutnajte varené víno na Vianociach v Pezinku a malebné Vianočné zastavenie na vás čaká  aj v Modre.

Image title



Teplo sála z piecky v saune

Nakúpiť, napiecť, zabaliť darčeky… Všetko je na sviatky pripravené, len vy sa cítite akosi bez energie? Dobite si baterky v niektorom z wellnessov v našom regióne!

Nemusíte ani opustiť centrum Bratislavy a výhľad na zimný Dunaj s puncom luxusu si užijete v Zion Spa v Grand hoteli River park. Upokojujúci pohľad na zasnežené jedličky a smreky ponúka wellness v hoteli Zochova chata, kde môžete z horúcej sauny vybehnúť priamo do snehu. Ak potrebujete rodinný relax, v bazéne hotela Pod Lipou sa zabavia aj vaši najmenší, rovnako aj v Aquaparku Senec: tobogan a bazén plný vodných atrakcií zamestná aj tých najväčších nezmarov a vy si môžete dopriať aspoň chvíľku na vytúžený odpočinok v priestoroch Sai Wellness. Potrebuje trochu pookriať a rozžiariť nielen vaša duša, ale aj pleť? Doprajte jej pár dní v kúpeľoch Smrdáky, vychýrených svojou liečivou vodou s najvyšším obsahom sírovodíka na svete. Ak preferujete saunu ako bodku za vymrznutím po výlete do prírody, neprehliadnite ani moderné Tree Wellness v Pezinku či možnosť skočiť zo sauny do ľadového jazera, napríklad na Košariskách v Dunajskej Lužnej.

Image title



Snehové vločky sa ligocú v Malých Karpatoch

Keď Perinbaba vytrasie svoju perinu nad Malými Karpatmi, začína sa obdobie pravých zimných radovánok! Vezmite lyže, sánky, bežky a vianočné kalórie budú spálené ani sa nenazdáte. Do lyžiarskeho strediska Pezinská Baba si viete odskočiť hoci aj len na príjemné popoludnie či večerné lyžovanie. Vlek na Zochovej chate je ideálny na prvé pokusy a lyžiarske začiatky. Z oboch stredísk môžete vyraziť aj na bežky. Podľa toho, či ste skúsený bežkár alebo skôr rekreačný športovec, si môžete zvoliť kratší upravený okruh z parkoviska na Pezinskej babe, alebo sa zo Zochovej chaty rozbehnúť naprieč Malými Karpatmi, hoci až na Záhorie. Vyraziť môžete aj z bratislavskej Koliby, kam vás spoľahlivo dopraví mestská doprava. Nezabudnite doma ani korčule. Klzisko a svetelný park na Závodisku v Petržalke je k dispozícii až do konca februára.

Image title



Lesk bratislavských fašiangov

Plesy v priestoroch opery, filharmónie, či na zámku v Pezinku… Ponuka zábav a plesov na tej najvyššej úrovni je v bratislavskom regióne bohatá aj túto sezónu. Nezaostávajú ani divadelné scény, Silvester odštartuje už tradičným Netopierom v Slovenskom národnom divadle. Ponuka našej divadelnej scény je pestrá aj počas fašiangov, a tak môžete plesový víkend v Bratislave doplniť niektorou tohtoročnou premiérou z ponuky opery či baletu SND, alebo niektorým z výborných činoherných predstavení v Divadle Astorka Korzo ’90.



Zavítajte do bratislavského regiónu, užite si pestrú ponuku žiarivých zimných atrakcií, ku ktorým je to len na skok.

Image title



Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.

Image title








Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu