Salón výtvarníkov

od13.9.15:48 do10.1.15:48 2019
od13.9.15:48 do10.1.15:48 2019
Modra
Malé Karpaty

Salón výtvarníkov je kultúrno-umelecké podujatie, ktoré je tradične organizované Malokarpatským osvetovým strediskom (v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja). Podujatie tento rok z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Je pestrou prehliadkou tvorby výtvarníkov z Bratislavského kraja: Bratislavy, Pezinka, Modry, Stupavy, Malaciek, Senca, či z okolitých miest a mestečiek, ktorí tu žijú alebo tu tvoria  vo svojich ateliéroch. Na tomto podujatí sa prezentujú v rôznych výtvarných žánroch, technikách a námetoch. Práve pre túto svoju pestrosť je veľmi obľúbeným podujatím pre širokú škálu návštevníkov.

Salón výtvarníkov sa aj tento rok koná v Zoya Museum – ELESKO wine park v Modre. Je to priestranný a moderný objekt, ktorého architektúra prenecháva dielam v galérii dostatočný priestor, aby mohli vyniknúť. Jeho lokalizácia priamo medzi vinicami spod Malých Karpát, dopĺňa kompozíciu umeleckých diel obrazmi namaľovanými prírodou, ktoré je vidieť cez presklené steny s výhľadom na okolitý kraj. Tento ročník je už 22.

Na výstave sa uvidíte diela 78 výtvarníkov, čo je najviac za všetky doterajšie ročníky. Predstavia svoju aktuálnu tvorbu v podobe obrazov, sôch, plastík, šperkov, či fotografií. Každý rok sú pozvaní aj dvaja, či traja hostia, ktorí žijú a tvoria mimo tohto regiónu, či už na Slovensku alebo v zahraničí. Hosťami na Salóne výtvarníkov 2018, ktorí prijali pozvanie vystavovať spolu s našimi umelcami, sú poľský výtvarník Michal Franaszczuk a rakúsky fotograf Josef Mann. Kurátorom výstavy je Mgr. Pavol Šima–Juriček.

Súčasťou prezentácie tvorby umelcov je aj prehľadný katalóg s krátkou anotáciou o každom výtvarníkovi, ktorý sa zúčastňuje na danom ročníku Salóna výtvarníkov.

Výstava je pre verejnosť prístupná od 13. septembra 2018 až do konca roka.

Salón výtvarníkov

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu