Tajomstvá Pezinskej Baby

30.3. 20199:29
30.3. 20199:29
Malacká Cesta, Pezinok
Bratislava region

Turistická Informačná Kancelária – Devínska Nová Ves, Vás srdečne pozýva na zaujímavý a dobrodružný výlet do tajuplného podzemia Malých Karpát:

Tajomstvá Pezinskej Baby

Viete o tom, že pod Pezinskou Babou sa v stredoveku ťažili rôzne horniny, antimón, pyrit, a medzi nimi aj zlato? Myslíte že tam ešte niejaké zabudnuté zostalo? V Karpatoch nad Pezinkom je množstvo baní, šácht, štôlní.. Poďťe sa pozrieť na miesta, kde sa bez dobrej mapy a historických znalostí nedostanete! Najprv nás čaká cca 2-hodinová prechádzka lesom po banskom náučnom chodníku, kde uvidíme zbytky banských stavieb, i pretvorenú krajinu (výkopy, haldy, hlušinu, kameňolomy) Následne nahliadneme do jednej z najzaujímavejších štôlní, a tam... A na záver si pozrieme starú opustenú psychiatrickú liečebňu, zarastenú uprostred lesa, o ktorej kolujú rôzne strašidelné mýty a legendy...

Kedy: sobota, 30. 3. 2019 (celodenný výlet, za každého počasia)

Zraz č. 1 : 7:00 - TIK DNV, Istrijská 49 (7:11 ide MHD č. 21) Zraz č. 2 : 8:10 - autobusová stanica Nivy (pred hlavným vchodom) Zraz č. 3 : 9:30 - Pinnelová nemocnica I. (zastávka SAD)

Ako pôjdeme: autobusy MHD a SAD s prestupom na Nivách a v Pezinku

Cena: dospelí: 13 €, dôchodcovia, študenti, zťp: 12€

Cena zahŕňa: turistického sprievodcu, banského sprievodcu, náučný banský chodník s odborným výkladom, vstup do bane - štôlňe, bezpečnostná prilba, kniha o baníctve na pamiatku

Cena nezahŕňa: lístky na MHD a SAD, úrazové poistenie

Dôležité: v bani je tma, špina, a môže sa tam nachádzať do štvrť metra vody. Preto si nezabudnite zobrať čelovku, baterku do ruky, vyššiu nepremokavú obuv na prezutie sa pri vstupe do bane (goratex, gumáky, nepremokavé návleky na nohy) a odporúčame staré oblečenie (možnosť zašpinenia v úzkych miestach)

Prihlasovanie sa na výlet je najneskôr do 26.3.

Viac informácii a prihlasovanie sa na výlet:

Turistická Informačná Kancelária, Istrijská 49, Devínska Nová Ves,

Tel. č.: 02/64770260, mobil: 0917 164 215, 0905 668 308,

e-mail: info@tikdnv.sk, www.tikdnv.sk

Tešíme sa na Vás!

Tajomstvá Pezinskej Baby

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu