Dendrologický náučný chodník

Cesta mládeže, Bratislava
Bratislava
+421 2 5478 9033
www.ba-lesy.sk

Popis:

Na jednotlivých paneloch náučného chodníka sú informácie o drevinách a ich praktickom využití pre potreby človeka od pradávnych čias až po súčasnosť. V teréne sú vybrané dreviny označené tabuľkami. Na trase sú aj ďalšie atrakcie, ktoré pomôžu hlavne deťom získať poznatky o využití dreva pre človeka a nadobudnúť pozitívny vzťah k prírode, lesu a lesníctvu. Text a obsah je určený hlavne deťom a mládeži, ale aj rodinám na spestrenie prechádzky v lesoparku, či programu stráveného v areáli Partizánska lúka. Chodník začína pri studničke v areáli Partizánska lúka, smeruje po lesnom chodníku do lesa a končí znovu v areáli, pri altánku s grilom.

Dĺžka: 400 m
Čas prechodu
: 35 min.
Počet zastávok
: 5
Náročnosť terénu
: nenáročný

Ako sa sem dostanete:

Dendrologický chodník sa nachádza nad areálom Partizánska lúka, ktorá je súčasťou rekreačnej oblasti Železná studnička. Mestská hromadná doprava premáva na zastávku "Vojenská nemocnica" linkami 43, 207, 211, 212 a 130. Odtiaľ prejdite k Červenému mostu smerom po červenej značke. Za mostom odbočte vpravo do priestoru Partizánskej lúky.


foto © zsholicska.sk

Dendrologický náučný chodník

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu