Cezhraničný projekt DESTINATOUR bol prezentovaný aj počas centrope Summitu 2013

16. okt. 2013

14. októbra 2013 sa stretli predsedovia regiónov a primátori miest centrope za účelom zhodnotenia implementácie Stratégie 2013+ a prípravy programu v nasledujúcom roku. Po stretnutí Politickej rady zloženej zo  zástupcov štyroch krajín centrope – Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Rakúska,  nasledovala verejná konferencia za účasti politikov a odborníkov, panelové diskusie s poprednými politikmi a expertmi z odvetvia vinohradníctva a vinárstva, turizmu a marketingu, ktoré sa zamerali na rozvoj vinohradníctva a vinárstva v regióne centrope.

Prvú panelovú diskusiu s názvom „Podpora vinohradníctva v regióne centrope“, otvoril predseda Krajskej organizácie cestovného ruchu Ivo Nesrovnal, ktorý zdôraznil, že „Dunaj, hrad a vinohrady sú identito-tvorné prvky Bratislavy a Bratislavského kraja a predstavujú významný zdroj pracovných miest a nástroj rozvoja regiónu. Vinohradnícke regióny patria podľa predsedu, v Európe k tým najbohatším a bola by veľká škoda, keby sme nevyužili potenciál, ktorý Bratislavský kraj ponúka.“

Následne vystúpili v diskusii primátor Svätého Jura - Alexander Achberger, predseda združenia Malokarpatská vínna cesta – Milan Pavelka. Zdroje financovania na podporu vinohradníctva a vinárstva v Rakúsku a v Českej republike predstavili Franz Regner (agroVITIS.at) a Pavel Illek (Jihomoravský kraj).

Témou druhej panelovej diskusie boli „Turistické produkty spojené s témou vína“. V rámci tejto diskusie predstavila podujatia združenia Malokarpatskej vínnej cesty - Anna Píchová riaditeľka Malokarpatského osvetového strediska a členka združenia. Produktové balíky zamerané na vínny turizmus priblížila aj výkonná riaditeľka OOCR Trnava Tourism  - Petra Blažejová. Diskusie sa zúčastnili aj predstavitelia dvoch vinárstiev. Vinárstvo Terra Parna  predstavil Jozef Zvolenský a vinárstvo Elesko - Roman Milata. V diskusii vystúpili aj František Stano - predseda predstavenstva OOCR Bratislava Tourist Board a Jana Jurkovičová, ktorá predstavila v rámci projektu RECOM SK-AT aj výstupy cezhraničného projektu DESTNATOUR 2013.

Počas summitu a konferencie sa mohli účastníci oboznámiť aj s Mapou zážitkov a pôžitkov a brožúrou Rôznorodosť, ktorá spája.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu