Župná jeseň láka víkendovými podujatiami

TLAČOVÁ SPRÁVA BRT: ŽUPNÁ JESEŇ LÁKA VÍKENDOVÝMI PODUJATIAMI 9.10.2015


Druhý októbrový víkend sa môžu domáci aj zahraniční návštevníci bratislavského regiónu tešiť na pokračovanie podujatí Župnej jesene. Šarkany, bábovky, halászlé a jablká oslávia počas najbližších voľných dní jeseň tak, ako sa patrí.

Už túto sobotu vyvrcholí úspešný projekt „Objavuj poklady bratislavského regiónu“ zlosovaním hlavných cien. Súťaž o okamžité výhry však nekončí, termín sme hľadačom predĺžili do konca októbra,“ povedal Lukáš Dobrocký, výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism.

Vyhlasovanie sa uskutoční 10. októbra počas Vajnorskej župnej šarkaniády v areáli bývalého športového letiska o 16.30. Výhercovia získajú 3 automobily Volkswagen na mesiac, let balónom či zážitkové pobyty. Škriatkovia odhalili už všetky súradnice k pokladom a na hľadačov čaká do 31. októbra ukrytá takmer tretina okamžitých výhier.

V rovnaký deň zaplaví BSK vôňa a chuť jabĺk. Jablkové hodovanie pozýva milovníkov tejto zdravej dobroty do 14 miest regiónu. Deň Čunova, predtým známy ako Deň Horného Podunajska, ponúka v sobotu kultúrny program v spojení so súťažou v pečení bábovky a vo varení rybacej polievky halászlé. Petržalský seniorfest pokračuje tanečno-zábavným popoludním „Nedeľný čaj o tretej“ a v závere víkendu máte poslednú šancu zažiť atmosféru najprestížnejšieho a najdlhšie trvajúceho festivalu klasickej hudby na Slovensku Bratislavské hudobné slávnosti.

Program najbližších voľných dní opäť potvrdzuje, že Bratislavská župa je tým pravým miestom, kde je možné zažiť tradičnú atmosféru jesene,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu