RUŠNÉ DNI NA PRESTÍŽNOM VEĽTRHU CESTOVNÉHO RUCHU V LONDÝNE

World Travel Market (WTM) – popredné svetové podujatie v oblasti cestovného ruchu – má za sebou fantastický štart. Delegáti a zástupcovia jednotlivých destinácií, medzi ktorými nechýba ani bratislavský región, prežívajú rušné dni plné rokovaní.

V porovnaní s prvým polrokom 2014 stúpol počet návštevníkov Bratislavského kraja z Veľkej Británie o 47,8 %, a to je pre nás veľmi silná motivácia. Tento trh chceme určite podporovať cielenými aktivitami, a veríme, že to britskí návštevníci ocenia,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Veľtrh, ktorý prezentuje najnovšie trendy v cestovaní, je aktuálne vo svojej polovici. Podľa oficiálnych odhadov sa tu v priebehu 4 dní uskutoční 1,1 milióna obchodných stretnutí. Tento rok je prezentačný priestor Slovenska vyzdobený v štýle tradičnej chalúpky s ľudovými ornamentmi. Zástupcovia organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism tu počas stretnutí predstavujú zahraničným delegátom cestovateľské možnosti, ktoré ponúka región v okolí hlavného mesta Slovenska. Súčasťou prezentácie priestoru Slovak Tourist Board je aj ochutnávka tunajších vín, korbáčikov a bratislavských rožkov.

36. ročník veľtrhu WTM London vyvrcholí vo štvrtok 5. 11. Dovtedy privíta aj delegátov z Grécka, Egypta či Mexika, ktorí sa s odborníkmi podelia o svoje plány rozvoja cestovného ruchu na rok 2016.

 „Je fakt, že Bratislavu spája s Londýnom priame letecké spojenie, a preto tam väčšina zo zahraničných návštevníkov strávi celý svoj pobyt. My však chceme, aby cudzinci prichádzajúci z Británie objavili aj zaujímavé okolie hlavného mesta, ktoré je blízko a ponúka skvelé zážitky,“ hovorí Lukáš Dobrocký, výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu