BRATISLAVSKÝ REGIÓN MEDZI KONGRESOVÝMI METROPOLAMI NA VEĽTRHU V BARCELONE

O tom, do akej miery bude v nasledujúcom roku kraj okolo hlavného mesta Slovenska centrom diania kongresov, sa rokuje práve v týchto chvíľach na medzinárodnom veľtrhu IBTM World v Španielsku. Konferenčné kapacity bratislavského regiónu momentálne ponúkajú zástupcovia krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism špecialistom z celého sveta.

Bratislavský kraj je už dlhodobo lídrom v rozvoji kongresového cestovného ruchu na Slovensku. Čo je pozitívne, okrem hlavného mesta sa nám potenciál na organizovanie konferencií čoraz viac rysuje aj v okolitom regióne. Napríklad Majstrovstvá sveta v sudoku a hlavolamoch, ktoré budeme mať v Senci na jeseň budúceho roka. Verím, že k nim pribudnú aj ďalšie podujatia svetových rozmerov,“ sú slová Pavla Freša, predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

Pozornosť globálneho cestovného ruchu sa od 17. do 19. novembra upiera na veľtrh IBTM World (predtým EIBTM). Veľtrh s 27-ročnou históriou sa významne rozvíja najmä od jeho presťahovania do Barcelony v roku 2004. Organizátori si od aktuálneho ročníka sľubujú, že priláka viac ako 15 000 stretnutí odborníkov s odhadovaným ekonomickým dopadom 60 miliónov eur.

Lukáš Dobrocký, výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism, hovorí: „Napriek tomu, že v Bratislave zatiaľ chýba moderné veľkokapacitné kongresové zariadenie, pre menšie konferencie sú regionálne pamätihodnosti ako stvorené. Máme tu kaštiele, hrady či vínne pivnice, ktoré sú neopozerané a zároveň dodajú podujatiam výnimočnú atmosféru. Presne o tom sa v Barcelone snažíme presvedčiť.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu