JEDEN SVET. JEDEN VÍKEND. MNOHO ZÁŽITKOV

Mať chvíľu sám pre seba je občas fajn, nie však v posledný novembrový víkend. Ten totiž svojou programovou nádielkou priam vyzýva spolčovaniu. Vyrazte do ulíc a užite si spoločnosť priateľov i neznámych na festivaloch zimy, filmu a Vianoc!

Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja, hovorí: „Čím viac je v regióne podujatí, ktoré ľudí lákajú do ulíc miest, či už za kultúrou, športom, zábavou, tým lepšie. Viete, ponuka je vtedy pestrá, ak si z nej neviete vybrať, a ponuka podujatí týchto voľných dní je presne taká pestrá.

Práve dnes štartuje 16. ročník Filmového festivalu Jeden svet, ktorý počas týždňa trvania predstaví v bratislavských kinách 65 zväčša zahraničných filmov. Zamyslite sa spolu s tvorcami originálnych kinematografických diel nad hodnotou rozmanitosti a slobody, zistite, čo máte právo vedieť napriek nevôli mocných, predstavte si svoje životy inak. Z trochu iného – športového súdka bude sobotňajší skialpový filmový festival Snehová vločka v DK Dúbravka. Čakajú na Vás filmy a prezentácie o skialpinizme z celého sveta. Ak vás láka tma v kombinácii s históriou, príďte si prezrieť priestory Múzea československého opevnenia v tajuplnom zlatistom osvetlení a zažiť pravú atmosféru života v bunkri tak, ako ho zažívali vojaci v tridsiatych rokoch na pravidelnej piatkovej Noci lampášov.

Umelecké duše pookrejú nad nedeľnou výstavou Malokarpatského múzea v Pezinku s poetickým názvom Keramický tvor, detské oči sa rozžiaria v Divadle P. O. Hviezdoslava predstavenie, kde sa v jednom rozprávkovom svete sa stretnú Tri prasiatka.

Vrece sa roztrhlo aj s oslavami Vianoc. Posledný víkendový deň odštartuje Ružinovská zima – séria 9 podujatí, ktorými si od 29. novembra do 20. decembra mestská časť.

Ani okolité obce nezaostávajú a čakanie na najkrajšie sviatky v roku obyvateľom spestria Tradičné vianočné trhy v Hoteli Zátoka Senec, Častofské vianočné trhy, Adventné Malacky a rovnako Adventná Modra. Som si istý, že aj tento víkend si z ponuky podujatí každý vyberie program podľa svojho gusta, a určite nebude ľutovať,“ vyjadril sa výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu