ČAKÁ NÁS ŠTEDRÝ VÍKEND – VYŠE 30 MIKULÁŠSKYCH PODUJATÍ V BRATISLAVSKOM REGIÓNE

Či už ste tento rok poslúchali alebo nie, na Mikuláša natrafíte v týchto dňoch úplne všade. Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov pripravili mimoriadne bohatú nádielku vyše troch desiatok sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov.

Veľmi oceňujem snahu všetkých organizátorov potešiť rodiny s deťmi rôznorodými podujatiami na oslavu obľúbeného Mikuláša. Celé adventné obdobie je o rozdávaní radosti a záleží nám na tom, aby k tomu prispel aj bohatý program týchto voľných dní,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo

Na svätého Mikuláša sa budú celý víkend zabávať malí aj veľkí na námestiach a v parkoch mestských častí Bratislavy, ale aj v okolitom regióne. Špeciálneho Mikuláša na ľade zažijete v areáli Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ale aj v Dúbravke. V Lozorne privítajú tento sviatok maľovaním do piesku a rozprávkovú atmosféru sľubuje vtipné stretnutie Mikuláša s Mikulášom – prítomnosti s minulosťou na Hrade Červený Kameň. Zatúlať sa oplatí aj do Vianočnej uličky v Devínskej Novej Vsi, kde okrem vystúpenia hudobnej skupiny Gladiátor čakajú na návštevníkov aj Adventné dielne a množstvo ďalších prekvapení. K sviatočnej nálade prispejú práve štartujúce Vianoce v múzeu v Pezinku alebo stále trvajúce Vianočné trhy pod Pyramídou.

Župná jeseň nám stále pokračuje, a preto tento víkend pozývam všetkých napríklad na tradičné ľudovo-umelecké trhy ako súčasť Adventnej Modry. Ďalej tu máme súťaž vo varení kapustnice v Sološnici či Ompitálsky jarmok remesiel a ručných prác v Doľanoch. Alebo príďte v rámci Ružinovskej zimy spoločne rozsvietiť druhú adventnú sviecu a privítajte Mikuláša a Vianoce tak, ako sa patrí,“ sú slová výkonného riaditeľa KOCR Bratislava Region Tourism Lukáša Dobrockého.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu