Modranský banský náučný chodník

Modra - Harmónia
Malé Karpaty
-
www.banicipezinok.sk

Popis:

Modranský banský náučný chodník slávnostne otvorili v roku 2013 pri konaní 2. ročníka podujatia Modranský piknik, ktorým sa symbolicky otvára turistická sezóna v Modre. Turistom a záujemcom o prírodu, históriu a baníctvo ponúka možnosť prejsť miesta spojené s hľadaním rúd v okolí mesta Modry, dozvedieť sa viac o dejinách spojených s razením početných banských diel v tejto oblasti, ktorých sa tu vyskytovalo pomerne veľké množstvo, hlavne vo forme kutacích štôlní na zlato; utvorenie banského náučného chodníka pripravili a podporili: o. z. Klub priateľov turistiky, o. z. Ochrana zdravia a životného prostredia, Bratislavský samosprávny kraj, mesto Modra a zúčastnili sa na ňom nadšenci turistiky, obdivovatelia živej a neživej prírody, ako aj zástupcovia Malokarpatského baníckého spolku Pezinok, Spolku pre montánny výskum a ďalší účastníci Modranského pikniku 2013. Trasa náčného chodníka prechádza cez nasledovné lokality: Modra, časť Harmónia – vodná nádrž Harmónia – Tri kopce – Medvedia skala – Modra, časť Harmónia

Dĺžka: 3 km. , prevýšenie 170 m.
Čas prechodu
: 1 hod. 
Počet zastávok
: 7
Náročnosť
: nenáročný

Ako sa sem dostať:

Náučný chodník začína pri Turistickom informačnom centre v Modre na Štúrovej 59. Do Modry sa dostane autom za necelých 30 minút. 

Autor fotografie: Zdeno Vasilišin, www.hiking.sk

Modranský banský náučný chodník

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu