Zámocký park Pezinok

Mladoboleslavská ulica, Pezinok
Malé Karpaty
+421 33 6901113

Popis:

Predchodcom dnešného Zámockého parku bola záhrada, ktorá sa spomína roku 1915. Rozprestierala sa za hradnými priekopami, bola oplotená a nachádzalo sa v nej 100 včelích úľov. Samotný park založil roku 1844 gróf František Pálffy. Ten dal pri rozsiahlej prestavbe hradu zbúrať staré valy a zasypať priekopy. Potok, ktorý dovtedy priekopy spájal, bol rozšírený na dva rybníky. V nich sa chovali ryby a korytnačky. Záhrada bola premenená na anglický park, v ktorom boli vysadené vzácne stromy a vybudované široké chodníky. V súčasnosti slúži na oddych obyvateľom mesta a jeho návštevníkom.

Čo robiť:

Po revitalizácií parku sa upravili chodníky, jazierko, vysadila sa nová zeleň a nainštalovalo nové osvetlenie. V parku sa nachádza detské ihrisko a voliéra pre pávy. Zámocký park prirodzene nadväzuje na pezinské korzo a je určený najmä pre mladé rodiny a všetkých, ktorý miluju ticho a krásnu prírodu. V parku sa nachádza aj náučný chodník a reštaurácia.

Ako sa sem dostanete:

Pezinok je dostupný autom z Bratislavy len za 25 minút. Dostanete sa sem aj vlakom či autobusom. Ak vystúpite na vlakovej stanici nasledujte červenú turistickú značku smerom na Holubyho ulici. Pri kruhovom objazde odbočte doprava na Mladoboleslavskú ulicu, kde sa už nachádza Zámocký park v Pezinku.


foto © tvpezinok.sk

Zámocký park Pezinok

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu