Reštaurácia Pútnicky mlyn

Námestie 4. apríla 1, Marianka
Záhorie

Láska kráča cez žalúdok a spokojnosť žalúdka zase cez zrakové vnemy. A to sa netýka len jedla a jeho aranžmánu na tanieri, ale aj celkového interiéru reštaurácie. V tomto smere sa v Pútnickom mlyne v Marianke neďaleko hlavného mesta naozaj vyhrali. Kam oko spočinie, všade nájde zaujímavé doplnky a artefakty. Drevorezba cez celú stenu pripomína kalváriu tejto pútnickej dedinky, aj keď vraj ide iba o umelcovu fantáziu – putovanie.

Časť sedenia oddeľuje napodobenina vežových hodín s odhaleným strojčekom, na stenách visia zaujímavé fotografie a mapy zo starého Mariatálu (ako kedysi dedinku volali domáci i pocestní), Jeruzalema či Ríma. Ešte aj tabuľky o diskrétnom vstupe pre pánov, pre dámy a pre handicapovaných nepatria k tým sériovo vyrábaným. Našťastie sa však krása pre oko netýka len inventáru. Rovnakú starostlivosť tu venujú aj jedlám, ktoré sa stávajú dokonalou  reprodukciou pripraveného a iste sto ráz odskúšaného originálu. Každá vňatka má svoje miesto a nech sa len opováži vyčnievať...

Počas našej návštevy sa tradičný zeleno-smotanový interiér premenil na valentínovský červený. Porovnajúc fotografie to priestor ešte viac oživilo a rozžiarilo. Stopercentná obsadenosť nás nenechala na pochybách, že sem hostia radi chodia prežiť slávnostné chvíle a že podnik prerástol hranice obce. Obstojí aj v konkurencii bratislavskej reštauračnej sféry, kam ju tlačí aj filozofia cenovej hladiny.


( zdroj foto : putnickymlyn.sk ) 

Reštaurácia Pútnicky mlyn

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu