Chránené vtáčie územie Malé Karpaty

Pezinok
Malé Karpaty

Chránené vtáčie územie Malé Karpaty je chránené vtáčie územie, ktoré spravuje RSOPK Bratislava a CHKO Malé Karpaty. Pozostáva z dvoch oddelených častí - severnej časti v Brezovských Karpatoch a južnej časti v Pezinských Karpatoch. Je obklopené Podunajskou a Záhorskou nížinou.

CHVÚ Malé Karpaty je jedným z troch najvýznamnejších území na Slovensku pre hniezdenie sokola rároha, včelára lesného a ďatľa prostredného. Okrem toho tu pravidelne hniezdi viac ako 1% slovenskej populácie výra skalného, lelka lesného, bociana čierneho, ďatľa bielochrbtého, ďatľa hnedkavého, ďatľa čierneho, sokola sťahovavého, muchárika bielokrkého, muchárika červenohrdlého, strakoša červenochrbtého, žlny sivej, penice jarabej, prepelice poľnej, krutihlava hnedého, muchára sivého, žltochvosta lesného, pŕhľaviara čiernohlavého, hrdličky poľnej a orla kráľovského. CHVÚ Malé Karpaty bolo vymedzené a vyhlásené práve na ochranu týchto druhov vtákov.


foto © ttstudio.sk

Chránené vtáčie územie Malé Karpaty

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu