Náučný chodník Červený most - Kamzík

Cesta mládeže, Bratislava
Bratislava

Na trase v dĺžke približne 4 km s prevýšením 210 m je umiestnených celkom 18 náučných zastávok. Vzhľadom na strednú terénnu náročnosť ju môžete zdolať za cca 2,5 hod. Vstupy na trase sú ľahko a rýchlo dostupné k zastávkam MHD. V teréne je chodník značený zelenou farbou.

Pamiatky a história Zoznámite sa s históriou a pamiatkami tohto územia. Dozviete sa históriu železničného mostu, ktorý tvorí akúsi vstupnú bránu do doliny, na vlastné oči budete môcť sledovať znovuzrodenie starých mlynov a dúfame, že zatiaľ len na obrázkoch vidieť zašlú slávu legendárnych kúpeľov a výletného miesta Bratislavčanov Železnej studienky.

Živočíšstvo a rastlinstvo Nakoľko väčšina živočíchov žije skrytým nočným životom, zoznámite sa formou atraktívnych panelov s obyvateľmi tohto územia. Bližšie Vám predstavíme zaujímavé druhy rastlín, hmyzu a nezabudli sme ani na hubárov. Prosíme Vás, aby ste sa k živým organizmom, ako súčasti náučného chodníka správali ohľaduplne.

Poľovníctvo a lesníctvo Zoznámite sa bližšie s činnosťami, ktoré sa stali pre nás zamestnancov lesov profesiou, koníčkom a životným poslaním. Priblížime Vám vzťahy medzi organizmami a životným prostredím - ekológiou. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že celá trasa náučného chodníka je súčasťou Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty. Želáme Vám veľa hodnotných a krásnych zážitkov a zaujímavých poznatkov.


foto © fotky.sme.sk

Náučný chodník Červený most - Kamzík

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu