Petržalská hrádza

Petržalka, Bratislava
Bratislava

Petržalská hrádza nazývaná aj Dunajská hrádza vedie celým územím Petržalky po priehradné dielo v Gabčíkove.

Medzinárodná trasa vedie na našom území vedie od hraničného priechodu Berg (Rakúsko) po pravobrežnej hrádzi Dunaja celým územím Petržalky po priehradné dielo v Gabčíkove. Za bratislavským Prístavným mostom sa rozdeľuje na pravobrežnú a ľavobrežnú vetvu, pričom obe vetvy sa opäť spoja na priehradnej hrádzi Gabčíkovo.

Druhá vetva trasy začína na Prístavnom moste, cez ktorý je prevedená na ľavú stranu Dunaja a pokračuje po hrádzi súbežne s tokom Dunaja až po Štúrovo. Na väčšine trasy má kvalitný asfaltový povrch, takže je vhodná aj pre korčuliarov.

Na Petržalskú časť Dunajské hrádze sa dá pripojiť napríklad pod Novým mostom, pod Starým mostom, pod Prístavným mostom, pri Ekonomickej Univerzite, pri pumpe Agip alebo tesne za Petržalkou alebo pri bufete tesne za čističkou odpadových vôd. V okolí hrádze môžete využiť napríklad aj relax pri štrkovom Rusovskom jazere.

Dunajská hrádza - pravá strana - 23,2 km
Dunajská hrádza - ľavá strana - 11,7 km


Petržalská hrádza

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu