Malý Slavín

Malý Slavín
Malé Karpaty

Približne v polovici cesty medzi Mariankou a Račou sa nachádza  areál Malý Slavín. Nájdete tu lesné futbalové a discgolfové ihrisko, pingpongový stôl, niekoľko ohnísk a  pristreškov. Toto miesto leží v hustej sieti turistických značkovaných trás, takže a je prístupné z viacerých smerov.

Nachádza sa tu aj Pomníček Malý Slavín, ktorý stál na mieste posledného odpočinku dvoch sovietskych vojakov už od konca vojny. V auguste 1984 pri príležitosti 44. výročia SNP celý areál i s besiedkami a veľkým ohniskom slávnostne otvorili. Miesto sa stalo obľúbenou zastávkou turistov, ale i výletným cieľom desiatok obyvateľov Bratislavy a okolia. Po novembri 1989 sa socialistická opatera skončila, z vrcholu pomníka odstránili červenú hviezdu a areál postupne pustol. K obnove prišlo až začiatkom 21. storočia, keď bola na pamätník osadená nová tabuľa a areál bol upravený.

Ako sa sem dostanete:

Najbližší možný prístup je z Marianky kde sa dá autom dostať až k starému kameňolomu. Odtiaľ je to cca 3,2 km (25 min chôdze).

Malý Slavín

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu