Otec a syn, Miroslav a David Riškovci, začali variť ako domovariči pre vlastnú spotrebu a blízke okolie pivo pod názvom Komanč. Zväčša varili vrchne kvasené pivá ako Pale Ale, Weizen a podobne, nakoľko v domácich podmienkach boli pre ležiaky ideálne teploty len v zimných mesiacoch. Pivo však chutilo, a tak sa rozhodli vybudovať pivovar v priestoroch už fungujúcej Pivárne u Albína. Nový pivovar otvorili v apríli 2013 pod názvom Štramák. Disponujú varňou o objeme 600l. Varia dekokčným aj infúznym rmutovacím spôsobom, podľa typu vyrábaného piva. Studená výroba piva prebieha v otvorených kvasných kadiach (spilkách) a dokvasuje v ležiackych tankoch a následne vyzreté pivo stáčajú do sudov. V prevádzke na výčape nájdete pravideľne 7 druhov piva od klasických svetlých ležiakov cez polotmavé, tmavé, až povrchne kvasené špeciály ako Americká IPA, Amber Ale, Red Ale, Porter, ktoré sa na výčape striedajú. V prevádzke ponúkajú aj jedlo - panini, pizzu pečenú na dreve, hamburger či zeleninové šaláty. Ponuka nefi ltrovaných a nepasterizovaných pív: American Amber Ale 12°, Pajtáš 10°, American IPA 16°, Emigrant 13°, Polotmavý ležák 12°, František 12° a Svetlý ležák 11°.